Πάτρα: Επικείμενη επίσκεψη Αυγενάκη – Να μείνει “ζωντανό” το Κολυμβητήριο Αγυιάς | dete

Πάτρα: Επικείμενη επίσκεψη Αυγενάκη - Να μείνει "ζωντανό" το Κολυμβητήριο Αγυιάς

Η μελλοντική χρήση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει αφήσει η διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων το προηγούμενο Καλοκαίρι είναι δύο από τα θέματα που θα περιμένει ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να του θέσουν στην επικείμενη επίσκεψή του στην Πάτρα.
Όπως έγραψε η «Π» οι λόγοι της επίσκεψης είναι αφενός η ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου («Κώστας Πετρόπουλος») στο Κουκούλι και αφετέρου για να παραστεί στην κοπή της πίτας που θα διοργανώσει η διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.
Θα πρέπει να θεωρείται όμως βέβαιο ότι στον υπουργό θα τεθούν, έστω ανεπίσημα, τα ζητήματα του κολυμβητηρίου και των Μεσογειακών. Για την Αγυιά έχει σημασία να διατηρηθεί ζωντανή η διεκδίκηση της επανάχρησης του χώρου. Όχι με την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, καθώς μια τέτοια επιλογή κρίνεται οικονομικά ασύμφορη ακόμα και από ανθρώπους που υπηρετούν τον υγρό στίβο, αλλά θεωρούνται ρεαλιστές.
Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν έχουν ξεπεραστεί τα πολεοδομικά ζητήματα που βγήκαν στην επιφάνεια στα τέλη του 2018. Ανεξάρτητα από αυτό, η τάση που επικρατεί είναι ότι θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα αθλητικό κέντρο για την περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει κάποιες σκέψεις από τοπικούς παράγοντες, αλλά εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να ληφθούν αποφάσεις για τα αθλήματα που θα φιλοξενηθούν.
Το ζήτημα των οικονομικών υποχρεώσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα από τους Μεσογειακούς γίνεται προσπάθεια να κλείσουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατέθηκε ένα ποσό το προηγούμενο διάστημα που κατανεμήθηκε με τρόπο ώστε να πάρουν όλοι οι δικαιούχοι μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται. Τα υπόλοιπα χρήματα γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν και να διατεθούν μέχρι το τέλος του χειμώνα. Την μερίδα του λέοντος από τα ποσά που οφείλονται αφορούν στη διαμονή και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία που της περιοχής.
πηγή: Πελοπόννησος.