Πάτρα: Επίσκεψη του Γιάννη Καρβέλη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

07.08.2020 / 12:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Karbelis kalh

Ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που εδρεύει στην Πάτρα.
Οι περιοχές που δραστηριοποιείται η Π.Ο.μ.ΑΜΕΑ είναι ο νομός Αχαΐας, νομός Ηλείας, νομός Αιτν/νίας, και οι νομοί Ζακύνθου και Κεφαλληνίας συμπεριλαμβανομένης και της Ιθάκης. Οι περιοχές αυτές ανήκουν υγειονομικά στην αρμοδιότητα της 6Ης Υ.ΠΕ και είναι έκδηλο το ενδιαφέρον της ηγεσίας της Υγειονομικής Περιφέρειας για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις συγκεκριμένες περιοχές.
Τον Διοικητή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Π.Ο.μ.ΑΜεΑ κος Αντώνιος Χαροκόπος μαζί με τα μέλη του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου: την κα Βασιλική Παναγοπούλου, γραμματέα της Π.Ο.Μ.ΑΜεΑ, τον κο Γ.Τασούλη, (εκπρόσωπο ατόμων με αναπηρία του Ν.Αιτ/νίας) την κα Χρ. Μπίκου,( εκπρόσωπο των φορέων Ψυχικής Υγείας), τον κο Αν. Λίβανο (πρόεδρο Θαλασσαιμικών Αχαΐας) και την κα Β.Γούλα (πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Αχαΐας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΕΙΑ».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε στα πλαίσια της επίσκεψης, παρουσιάστηκαν εκ μέρους του προέδρου και των εκπροσώπων των ευπαθών ομάδων τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες όσον αφορά την προσβασιμότητα προς τις υγειονομικές υπηρεσίες, τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε νοσοκομειακές μονάδες που πραγματοποιούν μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών ασθενών, και συγκεκριμένα στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» . επίσης, την ανάγκη δημιουργίας νέων δομών για την διημέρευση ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην Αχαΐα ή την Αιτωλοκαρνανία και τη στελέχωση τους με κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και της δημιουργίας νέων μονάδων ψυχικής υγείας με εξειδικευμένους νοσηλευτές στην φροντίδα του ψυχικά πάσχοντος ασθενούς. Παράλληλα, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι ασθενείς με χρόνιο Διαβήτη εξαιτίας της κακής ποιότητας των αναλώσιμων που χορηγούνται από τα φαρμακεία κάποιων νοσοκομειακών μονάδων με αποτέλεσμα συχνά να διατρέχουν κίνδυνο οι διαβητικοί ασθενείς.
Ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. άκουσε με ιδιαίτερη ευαισθησία τις δυσκολίες που καθημερινά κλείνονται να ανταπεξέλθουν οι ασθενείς των χρονίων παθήσεων τονίζοντας πως θα αναζητήσει λύσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, στις υγειονομικές μονάδες που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 6Ης Υ.ΠΕ. υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι έχει ο ίδιος αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ασθενών με χρόνια νοσήματα από τους θεράποντες ιατρούς, με στόχο την αποφυγή των καθυστερήσεων ή των διαφόρων «κοινωνικών παρεμβάσεων» και των κοινωνικών ανισοτήτων.
Δήλωσε επίσης ότι η Υ.ΠΕ. για πρώτη φορά ως θεσμός προχωρά σε μία κίνηση εξωστρέφειας προς την ευρύτερη κοινότητα οργανώνοντας καίριες παρεμβάσεις με συμμάχους μεγάλες ευπαθείς ομάδες στοχεύοντας στην συνεχή ενημέρωση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Πρότεινε στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.μ.Αμε.Α να σταθούν συνεργάτες στην προσπάθεια έγκαιρης και έγκυρης επίλυσης των δυσχερών καταστάσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα