Πάτρα: Εκτός «προτεραιότητας» τα μικρά παιδιά για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης

23.10.2020 / 7:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio-3

Μπέρδεμα έχει γίνει με το ζήτημα των εμβολιασμών κατά της γρίπης στις παιδικές ηλικίες, γεγονός που ανησυχεί αρκετούς γονείς που ακούγοντας τις προσταγές του υπουργείου Υγείας, θέλουν να εμβολιάσουν έγκαιρα το παιδί τους.

Η δεύτερη παρτίδα των εμβολίων έχει φτάσει στα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας και ενώ η κατεύθυνση που δίνεται από το υπουργείο και τους γιατρούς να κάνουν όλα τα παιδιά το εμβόλιο κατά της γρίπης για να προστατεύσουν και τους συμμαθητές τους στις σχολικές κοινότητες, την ίδια στιγμή η απάντηση που παίρνουν οι γονείς είναι ότι δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Τι έχει συμβεί; Ως γνωστόν το υπουργείο, επειδή φέτος το ενδιαφέρον για το εμβόλιο κατά της γρίπης αναμενόταν να είναι μεγάλο, χώρισε τους ασφαλισμένους σε ομάδες προτεραιότητας, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός και πάνε όλοι μαζί.

Στις ομάδες όμως αυτές, δεν βρίσκονται τα μικρά παιδιά, εκτός αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Τα παιδιά, έτσι, θα πρέπει να περιμένουν να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τη στιγμή όμως που ήδη πηγαίνουν σχολείο και έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό αριθμό άλλων παιδιών. 

Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο είναι ότι όταν ένα παιδί έχει το παραμικρό σύμπτωμα γρίπης, ακόμα και ένα συνάχι, να μη το στέλνουν οι γονείς τους στο σχολείο.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι για ένα διάσημα και ενώ έχουμε μπει στην περίοδο της γρίπης τα παιδιά πηγαίνουν για μάθημα ανεμβολίαστα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα