Πάτρα- Διονύσης Πλέσσας: Κανείς χωρίς μάσκα, κόσμος και πωλητές στις λαϊκές αγορές | dete

Πάτρα- Διονύσης Πλέσσας: Κανείς χωρίς μάσκα, κόσμος και πωλητές στις λαϊκές αγορές

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ορίστηκε ότι οι Λαϊκές Αγορές θα λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πολιτών.

Επίσης το όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται στα 5 μέτρα και η ισχύς των μέτρων αυτών είναι έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, που επισκέφθηκε την Τετάρτη 7/10 το πρωί τη λαϊκή αγορά στην οδό Θεμιστοκλέους, είδε τον τρόπο λειτουργίας της και ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές. Όπως είπε ο κ. Πλέσσας: η Δημοτική Αρχή έχοντας πάρει σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή  από την αρχή της πανδημίας, εφιστά την προσοχή στο προσωπικό των πωλητών  για την πιστή εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που είναι:

•             H προστασία της υγείας  πολιτών και επαγγελματιών.

•             Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Λόγω μη εφαρμογής ανάλογων μέτρων έχει ήδη ανασταλεί  η λειτουργία των λαϊκών αγορών τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Απευθύνουμε έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς –πωλητές: Κανείς χωρίς μάσκα.

•             Προσέχετε τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.

•             Προστατεύστε την υγεία σας καθώς και των επαγγελματιών πίσω από κάθε πάγκο.

•             Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά ή βιομηχανικά προϊόντα και αποχωρούμε.

Παράλληλα καλούμε τον Πατραϊκό λαό σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητες του να  εφαρμόζει τα ατομικά  μέτρα προστασίας  που όλου γνωρίζουμε.