Πάτρα: Διευθυντής σχολείου σε γονείς: Είστε υπεύθυνοι για τις καταλήψεις

25.09.2020 / 3:57
stavtoupoli-sxoleio-katalipsi-gia-maskes

Να ανακόψουν το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας επιχειρούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, μετά την εντολή που έλαβαν από την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Αχαΐας να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Σήμερα, διευθυντές σχολείων που είναι υπό κατάληψη, στέλνουν επιστολές στους γονείς, με τις οποίες τους καθιστούν υπεύθυνους σε περίπτωση που τα παιδιά τους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν οι γονείς των μαθητών ΕΠΑΛ της Πάτρας, ενημερώνονται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας ότι «σε περίπτωση που το τέκνο σας – κηδεμονευόμενος από εσάς μαθητής, συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στην παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, καθίστασθε αποκλειστικά υπεύθυνος και αναλαμβάνετε τις όποιες συνέπειες των πράξεων του θα προκύψουν». Στο ίδιο σημείωμα, υπενθυμίζεται προς τους γονείς πως όταν το σχολείο λειτουργεί καταχωρούνται απουσίες στους μαθητές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΡΒΑ

Είχε προηγηθεί η επιστολή του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Ζέρβα, με την οποία υπογραμμίζει σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων πως ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας «είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου», «εφαρμόζει τους νόμους» σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο και παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για την επικρατούσα κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να βάλει φρένο στις καταλήψεις των σχολικών μονάδων από τους μαθητές, οι οποίοι διεκδικούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, όπως είναι η μείωση των μαθητών ανά αίθουσα και την πρόσληψη καθαριστριών.

Τον τόνο έδωσε, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επεσήμανε πως θα ληφθούν μέτρα «πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες», ενώ άφησε αιχμές κατά τοπικών αρχόντων, γονέων και εκπαιδευτικών. Μάλιστα, ο κ. Πέτσας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι εξετάζονται μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις». Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως οι καταλήψεις «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων, που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Η επιστολή προς τους γονείς

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα