Πάτρα: Διαζευγμένη μητέρα έβαλε τον γιο της να καταθέσει κατά του πατέρα του!

06.09.2020 / 14:04
Dikastiria-patras

Μια απίστευτη και μάλλον όχι τόσο συνηθισμένη για τα δικαστικά χρονικά υπόθεση διαδραματίστηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Πατρών. Ένας 49χρονος άνδρας είχε υποβάλει μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του γιατί δεν τού επιτρέπει να βλέπει τα δύο παιδιά του, ηλικίας ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, 17 και 12 ετών αντίστοιχα.
Όμως, στο δικαστήριο τον πατέρα τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ως μάρτυρας υπεράσπισης της πρώην συζύγου του προσήλθε και κατέθεσε ο γιος του, ο οποίος είπε ότι δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του, ισχυριζόμενος ότι επιδείκνυε συχνά μια βίαιη συμπεριφορά.
Η αλήθεια είναι ότι από τον περίγυρο του πρώην ζευγαριού αναγνωρίζεται ότι ο 49χρονος είναι λόγω χαρακτήρα οξύθυμος, αλλά σε καμία περίπτωση, προσθέτουν, δεν είναι ένας βίαιος άνθρωπος. Όλοι κάνουν λόγο για έναν έντιμο βιοπαλαιστή, άριστο επαγγελματία στο είδος του, που έβαζε πρώτα και πάνω απ’ όλα την οικογένεια του, ακόμη κι αν δεν το έκανε πάντα με το σωστό τρόπο.
Απόδειξη αυτού είναι και η έγκαιρη αποπληρωμή ενός στεγαστικού δανείου που είχε πάρει το (πρώην) ζευγάρι. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι όταν αυτό αποπληρώθηκε η επίσης 49χρονη γυναίκα έδωσε κατά το κοινώς λεγόμενο τα παπούτσια στο χέρι στον πρώην άντρα της, σε μια κίνηση που ήταν προφανώς προαποφασισμένη.
Έκτοτε, γράφτηκαν πολλά επεισόδια σε έναν «πολεμικό» χωρισμό, με την ίδια να κυνηγάει δικαστικά τον πρώην σύζυγο της και για τη μη καταβολή εκ μέρους του της προβλεπόμενης διατροφής, παραγνωρίζοντας ότι αντιμετώπιζε κατά καιρούς, ως ελεύθερος επαγγελματίας που είναι, σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης.
Παράλληλα, έστρεψε σταδιακά τα παιδιά τους, ιδίως τον μεγάλο γιο τους, όχι μόνο εναντίον του πατέρα του, αλλά και εναντίον των συγγενικών του προσώπων, με τους οποίους επίσης δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή!
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από τρίτους για μια επανασύνδεση, έστω στο επίπεδο μιας απλής επικοινωνίας, έπεσαν στο κενό, καθώς προσέκρουσαν στο τείχος μιας απόλυτης άρνησης, που δεν εξαίρεσε ούτε τη γιαγιά των παιδιών (την πεθερά της διαζευγμένης μητέρας) που συνέβαλε τα μέγιστα στο μεγάλωμα τους.
Κατόπιν όλων αυτών, τα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη στο Πρωτοδικείο της Πάτρας ήταν το αποκορύφωμα , με τον γιο να καταθέτει εναντίον του ίδιου του πατέρα του, που είχε διεκδικήσει το δικαίωμα του να βλέπει τα παιδιά του! Και το δικαστήριο, στηριζόμενο και στην κατάθεση του παιδιού, αθώωσε τη διαζευγμένη μητέρα.
Είναι προφανές ότι η ίδια έχει διαπράξει το λάθος που έχουν κάνει κι άλλοι χωρισμένοι γονείς βάζοντας στη μέση της διαμάχης τα παιδιά τους. Έτσι, αντί να ενθαρρύνει τα παιδιά της να έχουν μια επικοινωνία με τον πατέρα τους, κάτι που είναι σύμφωνα με όλους τους ειδικούς απολύτως επιβεβλημένο, ακόμη κι αν αυτά ήταν ή είναι αρνητικά, έκανε το ακριβώς αντίθετο, φτάνοντας τα πράγματα στα άκρα και παραγνωρίζοντας τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η επιλογή της αργότερα τόσο για τα παιδιά της όσο και για την ίδια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα