Πάτρα: Δεν ξεκίνησαν τελικά οι ΤΟΜΥ λόγω γραφειοκρατίας | dete

Πάτρα: Δεν ξεκίνησαν τελικά οι ΤΟΜΥ λόγω γραφειοκρατίας

Την Πέμπτη αναμενόταν πως θα ξεκινούσε η λειτουργία των δύο πρώτων Τοπικών Μονάδων Υγείας Πάτρας σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Όμως όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που έχουν προκύψει, ακόμη και με την παραχώρηση των κτιρίων, η λειτουργία τους θα γίνει… σε 15 ημέρες.

Η  πρώτη ΤΟΜΥ θα στεγαστεί στην οδό Αγίου Ανδρέου και Κοραή (Πρώην κτίριο ΤΑΠΟΤΕ) και η 2η  θα εδρεύει στην περιοχή της Εγλυκάδας! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης ΥΠε και οι δύο ΤΟΜΥ είναι στελεχωμένες με ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένες και θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 15:00 μέχρι να εκδοθεί νέα οδηγία από την διοίκηση.

Επίσης αναφέρει ότι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σχεδιασμός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προβλέπει συνολικά τη λειτουργία 10 Τοπικών Μονάδων Υγείας στον Δήμο Πατρέων.