Πάτρα: Γραμμές Τέχνης – Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά

30.09.2020 / 7:51
Ελευθερία-Παναγιωτοπούλου

«Ποιά είσαι του λόγου σου;» είπε η Κάμπια. Να μια δυσοίωνη αρχή για συζήτηση. Η Αλίκη αποκρίθηκε, κάπως ντροπαλά, «Ούτε και εγώ ξέρω αυτή τη στιγμή κυρία». Έχοντας αλλάξει τόσα μεγέθη μέσα σε μια μέρα, φυσικό είναι να τα έχω χαμένα». «Καθόλου», απάντησε η Κάμπια».                                                         

Lewis Carroll, H Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Τα παιδιά, από τη κοιλιά των μαμάδων μέχρι την αυγή τους στο κόσμο, ανακαλύπτουν τις αισθήσεις τους και τα συναισθήματα τους, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα…! Αυτή η μεταμόρφωση απαιτεί πανέξυπνους τρόπους, δημιουργικό χρόνο και ελεύθερη φαντασία, στοιχεία που το θέατρο, το σωματικό παιχνίδι, η όραση, η αφή, η ακοή, ακόμα κι όσφρηση και η γεύση, μπορούν να αναδείξουν και να συνδυάσουν με τη χαρά, τη λύπη, την έκπληξη, το θάρρος και τον ενθουσιασμό, ταυτόχρονα! Ποιος ξέρει τι κρύβει το ξινό λεμόνι; Η γλυκιά κρέπα; Το αλμυρό αμύγδαλο; Η σκληρή γόμα; Το απαλό βαμβάκι; Το μυτερό μολύβι κι η γλιστερή φλούδα από ροδάκινο; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με ένα παραμύθι που ζωντανεύει στη σκηνή ή κοιμάται κάπου μέσα στο μυαλό μας, στην ψυχή μας, στο περιβάλλον μας…

Λόγω κανονισμών Covid-19 και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε παιδιά και γονείς, ο αριθμός συμμετοχών θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί τόσο σειρά προτεραιότητας, όσο και όλοι οι σχετικοί κανόνες ασφαλείας. Σας παρακαλούμε η προσέλευση των παιδιών και γονέων να γίνεται με μάσκες!

Εμψυχώτρια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, είναι εκπαιδευτικός, Θεολόγος και έχει ειδικευτεί σε σεμινάρια εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού και χοροθεατρικής κίνησης στα Χανιά και στην Πάτρα. Στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρακολούθησε αρχικά μαθήματα υποκριτικής τέχνης, θεατρικού παιχνιδιού και σωματικού θεάτρου, συμμετέχοντας σε παραγωγές κατά τα έτη 2010-2013, ως ηθοποιός. Επέστρεψε στη Πάτρα το 2014 και έκτοτε ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο στις παιδικές σκηνές των θεάτρων Αντίμετρο και Γραμμές Τέχνης, σε παραστάσεις με πυρήνα το παιδί και την εξέλιξη του ως αυτόφωτο ενήλικα. Ασχολήθηκε επίσης με το χοροθέατρο υπό την Όλγα Σπυράκη και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και παιδαγωγικής θεάτρου από τους Δημήτρη Καταλειφό, Κώστα Γάκη, Γιώργο Νανούρη, Περικλή Βασιλόπουλο και Γεράσιμο Ντάβαρη. Οι προσδοκίες της ως θεατρική εμψυχώτρια αντανακλούν στην αναζήτηση της χαράς, της δοτικότητας και της γνώσης, σ’ ένα κόσμο που τα κρύβει τόσο έντεχνα μα και τόσο αδέξια!

Από 3/10/2020 και κάθε Σάββατο 10:00-12:00 στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα