Πάτρα-Αρσάκειο: Summer School στο Πανεπιστήμιο του Bentley | dete

Πάτρα-Αρσάκειο: Summer School στο Πανεπιστήμιο του Bentley

22 μαθητές θα συμμετάσχουν στο Summer School που διοργανώνει το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με το Τμήμα Τμήμα Υπολογιστικών και Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του BENTLEY, από 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2020 στη Βοστώνη.
Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, την εξοικείωσή τους με ερευνητικές δραστηριότητες που εκπονούνται στο Πανεπιστήμιο του Bentley, καθώς και η ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών.
Το Bentley είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με έμφαση στην επιχειρηματικότητα καθώς και στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς έξυπνων και ευέλικτων ηγετών. Στο Bentley εφαρμόζεται ένα προηγμένο επιχειρηματικό πρόγραμμα σπουδών το οποίο σε συνδυασμό με τα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας (Trading Room, Κέντρο Τεχνολογίας Marketing, …), τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και τις υπερ-συνδεδεμένες ερευνητικές εγκαταστάσεις, εξασφαλίζονται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε οι απόφοιτοί του να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας, όπως η σύνδεση πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων με την εικονική πραγματικότητα. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το τμήμα ρομποτικής της Amazon, το πολύ γνωστό διαδραστικό μουσείο φυσικών επιστημών της Βοστώνης, το Harvard, το M.I.T., να περιηγηθούν στα εργαστήρια των τμημάτων του Bentley και πολλά άλλα. Η εκπόνηση του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν και μαθητές από το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, είναι υπό την εποπτεία του Καθηγητή Mark Frydenberg, Bentley University, Computer Information Systems Department.
Η συμμετοχή των μαθητών στο Θερινό Σχολείο θα επισφραγιστεί με βεβαίωση συμμετοχής.