Πάτρα: Από ένα λάθος τον έστειλαν μέσω Εφορίας στην… Κω! | dete

Πάτρα: Από ένα λάθος τον έστειλαν μέσω Εφορίας στην... Κω!

Είναι να μην σου τύχει. Θα το θυμάται μέχρι να... πεθάνει αυτό που έπαθε γνωστός Πατρινός, ο οποίος από ένα λάθος των οικονομικών υπηρεσιών βρέθηκε από την Α ́ ΔΟΥ Πατρών να υπάγεται σ’ αυτήν της Κω, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει!
Το διαπίστωσε όταν πήγε στην Α ́ ΔΟΥ της Πάτρας για να συμψηφίσει μια οφειλή της μητέρας του με την επιστροφή φόρου που έπρεπε να πάρει. Εκεί έμεινε... παγωτό, όταν άκουσε την αρμόδια υπάλληλο να του λέει ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για το θέμα του, καθώς φαινόταν ότι τα χρήματα του πήγαν στη ΔΟΥ της Κω και ως εκ τούτου θα έπρεπε να απευθυνθεί σ' αυτήν. Και γιατί συνέβη αυτό; Μα γιατί από ένα λάθος που έγινε στο σύστημα μπέρδεψαν το όνομα της οδού που μένει (Κω) με την εφορία του ομώνυμου νησιού! Αρχικά νόμιζε ότι το λάθος ήταν του λογιστή του. Αλλά αυτός του εξήγησε, κυρίως τού απόδειξε, ότι είχε υποβάλλει με σωστό τρόπο τη δήλωση του, χωρίς να κάνει κανένα «φάουλ» στην κατάθεση των σχετικών στοιχείων.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του

«Απορώ κι εγώ πώς σας έστειλαν σε εμάς», ήταν η αρχική αντίδραση της υπαλλήλου της ΔΟΥ της Κω, όταν έγινε αποδέκτης του προβλήματος του, η οποία βρέθηκε με τη σειρά της με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δίνοντας, ωστόσο, και τη δική της ερμηνεία: «Έγινε το λάθος, γιατί συνήθως κοιτάζουν κωδικούς και όχι λέξεις». Όμως, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο Πατρινός που βρέθηκε για ένα διάστημα να είναι μέσω Εφορίας κάτοικος.... Κω, ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, εφόσον εξυπηρετήθηκε με προθυμία και με συνοπτικές διαδικασίες από τη συγκεκριμένη υπάλληλο της ΔΟΥ του νησιού, που θα έχει ασφαλώς και θα λέει κι αυτή για το πρωτοφανές αυτό μπλέξιμο.