Πάτρα: Απορρίφθηκε η αγωγή του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου κατά του καθηγητή Π. Ανδριόπουλου

06.09.2020 / 9:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Gotsopoulos-papas

Απορρίφθηκε με σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών, η αγωγή του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, εναντίον της Ιδιωτικής Οδού.
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η εφημερίδα της Πάτρας «Κόσμος της ενημέρωσης» είχε γράψει στις 20 Οκτωβρίου 2017: «Εβδομήντα έξι σελίδες είναι η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του καθηγητή Θεολογίας Παναγιώτη Ανδριόπουλου, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες έχουν «κόντρες» από το παρελθόν, αφού ο δεύτερος έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίον ακραιφνώς υπερασπίζεται ο πρώτος, με αποτέλεσμα η αντιπαράθεσή τους (πολλές φορές δημόσια) να έχει προκαλέσει πολλά σχόλια! Πλέον όμως θα την δούμε… και στο ακροατήριο!
Ο π. Αναστάσιος, αφού περιγράφει σε 8 σελίδες το βιογραφικό του, απαριθμεί μία σειρά «επιθέσεων» που όπως υποστηρίζει έχει δεχθεί από τον κ. Ανδριόπουλο.
Στις επόμενες 31 σελίδες του κειμένου της αγωγής περιγράφει αναλυτικά 81 επιθέσεις (υπό την μορφή κειμένων ή σχολίων στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδες (μεταξύ αυτών και στην εφημερίδα «Κόσμος») τις οποίες έκανε ο καθηγητής Θεολογίας αναφέροντας προσβλητικούς κατά την άποψη του ιερέως, χαρακτηρισμούς, αλλά και συκοφαντικούς.
Ο π. Αναστάσιος αναφέρει πως ο εναγόμενος των κατατάσσει στην κατηγορία των «αντιοικουμενιστών» και «ομολογητών». Μάλιστα αναφέρει 22 παραδείγματα υπό τύπου σχολίων και αναφορών στα οποία ο καθηγητής σχολιάζει αρνητικά τον ιερέα και τον προσβάλλει για τις «σκληρές» επιλογές του και την στάση του έναντι των επιλογών του Πατριαρχείου, της Συνόδου κλπ.
Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, αφού παραθέτει όλα τα κείμενα συμπεραίνει (κάτι που ο ίδιος επισημαίνει στο κείμενο της αγωγής του)πως ο κ. Ανδριόπουλος έχει στήσει ολόκληρη «προπαγάνδα» εναντίον του.«Είναι προφανές πως ο εναγόμενος δεν επιθυμεί τον διάλογο και δεν κάνει κριτική, αλλά είναι “αλλεργικός” στην διαφορετική άποψη» σημειώνει. Λέει δε, πως ουδέποτε έχει δημοσιεύσει δικά του κείμενα στο ιστολόγιό του (τα οποία θα αποτελούσαν και απάντηση) και εφαρμόζει “προκρούστεια μέθοδο” στην αντιμετώπιση του ιερέως». Τον κατηγορεί επίσης πως μέσω των κειμένων του εφαρμόζει «γκαιμπελική μέθοδο» τύπου …. «πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει» !Συμπληρώνει δε, πως τον τελευταίο καιρό, ο γνωστός καθηγητής θεολογίας έχει αυξήσει και την ένταση του μένους εναντίον του.
Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος εκτιμά στο κείμενο της αγωγής του πως σκοπός του εναγόμενου θεολόγου είναι να στρέψει τον Μητροπολίτη Πατρών εναντίον του, να τον μειώσει ιερατικά και επιστημονικά, και φυσικά να τον «φιμώσει».
Ζητά δε ως αποζημίωση το ποσό των 20.000 ευρώ και διαγραφή όλων των σε βάρος του σχολίων από τα ιστολόγια του θεολόγου. Προφανώς το ποσό που θα λάβει ο ιερέας, αν ο θεολόγος καταδικαστεί θα δοθεί υπέρ πτωχών και αδυνάτων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα