Πάτρα: Αλλαγή τόπου πραγματοποίησης της συναυλίας του Περικλή Αλιώπη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

17.09.2020 / 7:46
PERIKLIS_ALIOPIS_TRIO_2020-1

Από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, γίνεται γνωστό, ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να επικρατήσουν από σήμερα το βράδυ στην περιοχή, κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή του χώρου, πραγματοποίησης της προγραμματισμένης για σήμερα (Πέμπτη) στις 9.30 το βράδυ, συναυλίας του Περικλή Αλιώπη.

Η εκδήλωση μεταφέρεται από το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ» στον Πολυχώρο “Veso Mare”.

Ο Περικλής Αλιώπης, μέσα από την ενότητα του θεσμού « Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης μας»,  φέρνει στο «προσκήνιο»   μια σύγχρονη και συνάμα διαφορετική προσέγγιση στο ρεπερτόριο της οργανικής παραδοσιακής μουσικής.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νεότερης γενιάς με προσωπικό ήχο και αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική δισκογραφία, θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις που φέρνουν μαζί τους ηχητικά μοτίβα από την Μακεδονία, τα Βαλκάνια, την Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και φτάνουν μέχρι την Δυτική Κλασική μουσική και την Τζαζ.

Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και η επικοινωνία με τους μουσικούς πάνω στην σκηνή αλλά και το ακροατήριο έχουν τον πρώτο λόγο και διαμορφώνουν μια μουσική παράσταση γεμάτη βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια, εναλλάσσοντας και συνδέοντας φαινομενικά διαφορετικούς “μουσικούς κόσμους”, με αφετηρία την βιωματική  σχέση με την παράδοση και τα μετέπειτα ερεθίσματα που επηρέασαν και διαμόρφωσαν τον ήχο.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μάσκα.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα