Πάτρα: Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα ειδικά σχολεία – Χάνεται η χρονιά για τους μαθητές | dete

Πάτρα: Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα ειδικά σχολεία - Χάνεται η χρονιά για τους μαθητές

Κλειστά παραμένουν τα ειδικά σχολεία, με τους μαθητές και τους γονείς τους να μην γνωρίζουν καν αν και πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τους ή χάσουν εντελώς την φετινή χρονιά.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης και το γεγονός αυτό κρατά τους μαθητές και τους γονείς τους όμηρους μιας κατάστασης για την οποίοι οι ίδιοι δεν ευθύνονται.

Στην Πάτρα υπάρχουν πέντε ειδικά δημοτικά σχολεία με 130 μαθητές, 160 που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο και 96 ακόμα που σπουδάζουν στο Εργαστήρι Επαγγελματικής  εκπαίδευσης.

Η φοίτηση των παιδιών αυτών παραμένει στον «αέρα» στη μετά πανδημία εποχή και αυτό έχει προκαλέσει αρκετά παράπονα εκ μέρους των οικογενειών , αλλά και των εκπαιδευτικών τους, αφού όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην μάθηση.

Αντίστοιχα, οι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων βρίσκονταν σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε μία προσπάθεια διαχείρισης της νέας τους καθημερινότητας.

Επιπλέον σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τώρα δεν ελήφθησαν μέτρα στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

«Σε όλες τις επιστημονικές επιτροπές, αλλά και σε όλες τις μελέτες που διενεργήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, κανένας σχεδιασμός για την επιστροφή των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρία, αλλά και των οικογενειών τους, στην κανονικότητα της καθημερινότητάς τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεσες ενέργειες από τον πρωθυπουργό και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επιστροφή στην καθημερινότητα και στην κανονικότητα των ατόμων με αναπηρία όλων των ηλικιών και των οικογενειών τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της.