Πάτρα: Έως τις 30 Σεπτέμβρη η δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων

01.09.2020 / 9:06
dimarxeio

Από την Αντιδημαρχία  Διοίκησης  και Οικονομικών ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προέβη σε μια τελική παράταση (4η)   καταληκτικής ημερομηνίας διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ηλεκτροδοτούμενων  ακινήτων που είναι η  30/9/2020, (από 31/8/20 που ήταν η τελευταία) αναφέροντας  παράλληλα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

Καλούμε  όσους έχουν διαφορά  στη δηλωμένη επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων  ακινήτων τους , μεταξύ των λογαριασμών του ρεύματος  και του Ε9 να τη διορθώσουν μέχρι την ημερομηνία  αυτή , για να αποφύγουν  αναδρομικές επιβαρύνσεις και πρόστιμα .

Αν η διόρθωση γίνει μέχρι 30/9/2020 οι διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές  από τις δηλώσεις – διορθώσεις αυτής θα υπολογίζονται και θα οφείλονται  ΜΟΝΟ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μετά τις 30/9/2020, θα υπάρξει διασταύρωση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων του Ε9 με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων, για χρέωση αναδρομικών τελών διαφοράς τετραγωνικών και πρόστιμα, όπως προβλέπονται από τους αντίστοιχους νόμους καθορισμού του τέλους ακίνητης περιουσίας  (ΤΑΠ)  και των ανταποδοτικών τελών.

Για τη διόρθωση  αυτή οι συνδημότες μας μπορούν είτε να προσέρχονται  στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου που είναι το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών (ΤΑΠ) , είτε να διορθώνουν και οι ίδιοι τα τ.μ. των ακινήτων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  https://tetragonika.govapp.gr/

Μέσω αυτής της εφαρμογής, παρέχεται η δυνατότητα, τα στοιχεία των ακινήτων  όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή του περουσιολογίου  (Ε9) της ΑΑΔΕ, να διασταυρώνονται με τα στοιχεία του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου μέσω ΔΕΔΗΕ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα