Πάτρα: Έτσι ο Δήμος βρίσκεται κοντά στους δημότες που έχουν ανάγκη | dete

Πάτρα: Έτσι ο Δήμος βρίσκεται κοντά στους δημότες που έχουν ανάγκη

Την καταγραφή και εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους αναλαμβάνει ο Δήμος Πατρέων και το προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού σε συνεργασία με υπηρεσίες του δήμου.

«Δυστυχώς, εν έτει 2020, ενώ βρίσκονται στο απόγειό τους η επιστήμη και η τεχνική, αντί να υπάρχουν μισθοί αξιοπρεπείς, να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, εμείς καλούμαστε να μοιράζουμε τρόφιμα και συσσίτια. Αναδεικνύονται σε όλο τους το μεγαλείο τα όρια του κυρίαρχου συστήματος της ολιγαρχίας. Εμείς, παράλληλα με τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της θλιβερής πορείας, δεν αφήνουμε τον πατραϊκό λαό στην τύχη του, βοηθάμε να σταθεί στα πόδια του, για να ανατρέψει αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση» δηλώνει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

 

Ο δήμαρχος ζητάει από την κυβέρνηση άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», οι υπηρεσίες της οποίας είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, αλλά και μαζικές προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού και τουλάχιστον τετράμηνη παράταση των ήδη υπηρετούντων οκταμηνιτών μέσω ΟΑΕΔ.

 

Από την περασμένη Δευτέρα συστάθηκε υπηρεσία ενίσχυσης των πληθυσμιακών ομάδων που αδυνατούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους υπό τον συντονισμό του Κοινωνικού Οργανισμού, ενώ διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας έγινε και σε πενήντα οικογένειες Ρομά.

 

Ξεκίνησε και η διανομή τροφίμων στο σπίτι σε περισσότερες από επτακόσιες οικογένειες που λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ κατ’ οίκον γίνεται πλέον η διανομή φαγητού από τον Κοινωνικό Οργανισμό σε 200-250 άτομα, ο αριθμός των οποίων αρχίζει να αυξάνεται.