Πάτρα: Έκρυθμες καταστάσεις! Ανομία και αναρχία στις λαϊκές αγορές | dete

Πάτρα: Έκρυθμες καταστάσεις! Ανομία και αναρχία στις λαϊκές αγορές

Ανομία και αναρχία βασιλεύει στις λαϊκές αγορές της Πάτρας και δύο από τους συλλόγους που συμμετέχουν σε αυτές, ο σύλλογος οπωρολαχανοπώλων Άγιος Τρύφων και το σωματείο πωλητών Άγιος Ανδρεάς, ζητούν με κοινό τους υπόμνημα στον δήμο να πάρει θέση και να σταματήσει το κακό που γίνεται, με συγκεκριμένα μέτρα.

Οι δύο αυτοί σύλλογοι που η δράση τους έχει να κάνει μόνο με τις λαϊκές αγορές της Πάτρας, παραθέτουν τα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας ότι γίνονται αρκετές παραβάσεις που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές που δεν τηρούν τους διοικητικούς κανόνες που υπάρχουν για την ομαλή λειτουργία της κάθε λαϊκής, αλλά παραβάσεις που άπτονται του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, περιγράφουν μία κατάσταση όπου επικρατεί το απόλυτο χάος με τους νόμιμους να πολιορκούνται από τους παράνομους, με τον καθένα να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να έχει επιπτώσεις, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει έλεγχος και ότι τα ελεγκτικά μέτρα είναι ελαστικά.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αρκετές φορές σχεδόν στο σύνολο των λαϊκών αγορών που γίνονται στις γειτονιές της Πάτρας έκρυθμες καταστάσεις που έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει και δεν έχουν φτάσει σε ένα χειρότερο επίπεδο, χάρις στις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η ανομία και η αναρχία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Τα νεύρα, άλλωστε, είναι τεντωμένα μεταξύ των δύο βασικών πλευρών (των νόμιμων και των παράνομων) από τη στιγμή που η ανομία αυτή λειτουργεί συνήθως εις βάρος των όσων τηρούν το νόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί που σκέφτονται και αυτοί να δράσουν κατά το δοκούν από τη στιγμή που χάνουν και κανείς δεν ελέγχει κανέναν.