Πάρις Γεωργακόπουλος: “Νωρίς για να μιλήσουμε για άνοδο” | dete

Πάρις Γεωργακόπουλος: “Νωρίς για να μιλήσουμε για άνοδο”

Ο Πάρις Γεωργακόπουλος, επέστρεψε στα διοικητικά της Παναχαϊκής, στηρίζοντας και αυτός όπως μπορεί την προσπάθεια που γίνεται με μπροστάρη τον Κώστα Κατσουράνη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να χτίσει γερά θεμέλια για το μέλλον και όχι η πρόσκαιρη επιτυχία μιας ανόδου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως η επιστροφή στη Super League δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός για την ομάδας της Αχαΐας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάρις Γεωργακόπουλος στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την επιστροφή του στην Παναχαϊκή: Όταν ξεκίνησε αυτή η καινούργια προσπάθεια, ο Κώστας Κατσουράνης μου ζήτησε να συμμετέχω, αλλά δεν μπορούσε τότε για προσωπικούς λόγους. Στην αρχή της χρονιάς, είδα τη φιλοσοφία της ομάδας, είδα τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην προσπάθεια και είδα ότι οι απόψεις μας είναι κοντά. Έτσι αποφάσισα να βοηθήσω όσο μπορώ σε αυτή την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό».

Για την εικόνα της Παναχαϊκής φέτος: «Μία επαρχιακή ομάδα είναι φανερό ότι δεν μπορεί να σταθεί με 30 μεταγραφές γιατί δεν υπάρχουν έσοδα. Μία ομάδα για να σταθεί πρέπει να έχει ένα φυτώριο και να κάνει μεταγραφές που θα έχουν προοπτική. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και ορισμένους με εμπειρία, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα λειτουργεί από τα έσοδα της. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία μας και είναι ο μόνος εφικτός τρόπος. Μας λένε ρομαντικούς, αλλά είμαστε πραγματιστές».

Για το αν μπορεί να προχωρήσει αυτό το πλάνο: «Γίνεται μια προσπάθεια. Είδαμε τι αποτελέσματα είχαν και οι προηγούμενη. Στόχος είναι να μην είναι η ομάδα μας χρεωμένη. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτή είναι η φιλοσοφία και ο χρόνος θα δείξει αν θα πετύχει αυτό το πλάνο ή όχι».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε ομάδες με 10 ξένους και να είναι στη μέση της κατηγορίας και μάλιστα ξένους αμφιβόλου ποιότητας. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες υπολείπονται κάτι. Υπάρχει δυνατότητα να έχουμε ομάδες που να στηρίζονται σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται όμως σε ένα ρόστερ 25 παικτών, οι 20 να είναι ξένοι. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό»

Για το αν μπορεί η Παναχαϊκή να ανέβει: 
«Οι δηλώσεις που έγιναν στην αρχή της χρονιάς δεν αλλάζουν ανάλογα με τη θέση. Αν μπορούμε να ανέβουμε, θα ανέβουμε, αλλά δεν αλλάζει στόχος. Θα πρέπει αν είναι να ανέβουμε, να μείνουμε εκεί. Τα παιδιά κάνουν μια καλή πορεία. Είναι νωρίς και για μας να το πούμε αυτό. Πρέπει να οργανωθούμε, να έχουμε ένα γήπεδο, ένα προπονητικό κέντρο. Δεν θέλω να χαμηλώσω ελπίδες, αλλά είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αν έρθει η άνοδος, καλός να έρθει. Φαίνεται ότι το βάρος των παιχνιδιών το αντέχουν τα παιδιά και για μας αυτό είναι θετικό»