Πάνω από 260.000 οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ | dete

Πάνω από 260.000 οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ

Υπερέβησαν τους 260.000 οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Η διοργανώτρια εταιρεία, ΔΕΘ-Helexpo AE, ανανεώνει το «ραντεβού» της με εκθέτες και επισκέπτες για τον Σεπτέμβριο του 2018, οπότε τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης θα είναι οι ΗΠΑ, με σύνθημα «Το έθνος της καινοτομίας».

Ειδικότερα, 263.724 άτομα, έναντι 210.081 πέρυσι, πέρασαν τις πύλες της έκθεσης από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου και επισκέφθηκαν τη μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας. Η τεράστια προσέλευση επισκεπτών συνδυάστηκε με τους 1.500 εκθέτες και τη μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής της Κίνας, η οποία, με 167 εκθεσιακές συμμετοχές και με επίσημη αποστολή με περισσότερα από 400 μέλη, έθεσε νέα δεδομένα για τον θεσμό της τιμώμενης χώρας, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η «αυλαία» της 82ης ΔΕΘ έπεσε με συναυλία του Σάκη Ρουβά, που ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμο κάθε ηλικίας καταγράφοντας ρεκόρ προσέλευσης.

«Ο έντονος επιχειρηματικός χαρακτήρας και η ενίσχυση της διεθνοποίησης αποτέλεσαν κυρίαρχα στοιχεία της "προσωπικότητας" της 82ης ΔΕΘ. Οι επιμέρους ενότητες της έκθεσης κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια, μέχρι την ομορφιά, τη γαστρονομία και το e-gaming με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.