Πάνω από 120.000 εποχικούς υπαλλήλους θα προσλάβει η Amazon για τις γιορτές | dete

Πάνω από 120.000 εποχικούς υπαλλήλους θα προσλάβει η Amazon για τις γιορτές

Σε μια κίνηση που είναι ενδεικτική της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου προβαίνει η Amazon, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσλάβει πάνω από 120.000 εποχικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την ερχόμενη εορταστική περίοδο, 20% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Αμερικανικές εταιρίες λιανικού εμπορίου, όπως η Macy’s, η Target και η Kohl's, έχουν πει ότι σχεδιάζουν να προσλάβουν λιγότερους εποχικούς εργαζόμενους ή να διατηρήσουν τον αριθμό τους στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά κατά τη φετινή εορταστική περίοδο.

Περισσότεροι από 14.000 εποχικοί υπάλληλοι έγιναν μόνιμοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης μετά τις γιορτές πέρυσι, και η εταιρία αναμένει φέτος να αυξηθεί αυτός ο αριθμός, όπως ανακοίνωσε η Amazon.

Η αμερικανική συνομοσπονδία λιανεμπορίου προέβλεψε νωρίτερα αυτό το μήνα αύξηση κατά 3,6% στις πωλήσεις της φετινής εορταστικής περιόδου, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7-10%.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους παραδοσιακούς παίκτες του αμερικανικού λιανεμπορίου τα τελευταία χρόνια είναι να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη των διαδικτυακών ανταγωνιστών τους, κυρίως της Amazon, που προσφέρουν τα ίδια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και έχουν καταστήσει τις αγορές πιο εύκολες.

Παράλληλα, διατηρούν τις προβλέψεις για το τζίρο και τα επίπεδα των αποθεμάτων τους χαμηλά – και τις προσλήψεις περιορισμένες – ενόψει της φετινής εορταστικής περιόδου για να αποφύγουν μια επανάληψη της περυσινής χρονιάς, όταν ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός έπληξε τις πωλήσεις και αύξησε τον όγκο των αδιάθετων προϊόντων.

TagsAmazon