Πάνω από 1.000 τα νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας- Ικανοποίηση για τις εγγραφές | dete

Πάνω από 1.000 τα νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας- Ικανοποίηση για τις εγγραφές

Διπλασιάστηκαν αριθμητικά μέσα σε λίγους μήνες τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση του κόμματος και το άνοιγμά του στην κοινωνία.

Μόνο από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά οπότε και άρχισε να λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα νέων μελών (isyriza), αιτήσεις έχουν κάνει 450 άτομα. Τη δε μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Πάτρα για να προβάλει το ξεκίνημα της πλατφόρμας (15 Οκτωβρίου 2019) χειρόγραφα υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις εγγραφής. Άλλες 300 συνολικά αιτήσεις είχε υποβληθεί σε έντυπη μορφή ή στην προηγούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος, από το καλοκαίρι και μέχρι τον Οκτώβριο.

Μέχρι ώρας δηλαδή πάνω από 1.000 Αχαιοί έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι και μετά. Όπως εξηγεί μιλώντας  ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΙΡΙΖΑ, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, τα άτομα αυτά καλούνται σταδιακά από την οργάνωση στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν ουσιαστικά την κομματική τους ταυτότητα.

Βέβαια παρατηρείται μια καθυστέρηση ως προς το κάλεσμα των εν δυνάμει νέων μελών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μπει μια χρονική σειρά με βάση το πότε υποβλήθηκε το αίτημα. Αυτά τα νέα μέλη αφού συμπληρώνουν το απογραφικό στην συνέχεια επιλέγουν σε ποια οργάνωση μελών θα συμμετάσχουν. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, την εργασιακής τους ενασχόληση και τις σπουδές τους, σε ποιες ποιες θεματικές θα συμμετάσχουν. Οι τομείς ποικίλουν και περιλαμβάνουν αγροτικό, οικονομία, τοπική αυτοδιοίκηση, υποδομές, παιδεία, υγεία κ.α..