Πάλι στο τραπέζι οι «μαύρες τρύπες» στα «πόθεν έσχες» Μητρόπουλου και Χαϊκάλη | dete

Πάλι στο τραπέζι οι «μαύρες τρύπες» στα «πόθεν έσχες» Μητρόπουλου και Χαϊκάλη

Ο ένας ξέχασε για (τρία χρόνια) να δηλώσει 1.000.000 ευρώ. Ο δεύτερος είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρίας και έχει μετοχές σε αυτήν. Ο λόγος για δύο υπουργούς, των οποίων τα «πόθεν έσχες» έχουν... μαύρες τρύπες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής. Ο ένας επί τρία συναπτά έτη «παρέλειψε» να δηλώσει ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση, ενώ ο δεύτερος υπουργός φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρίας και να έχει μετοχές σε αυτή. Επιπλέον, ένας πρώην βουλευτής εμφανίζεται να έχει μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» του, με χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται.

H έως τώρα πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου (που δεν επανεξελέγη, μια και κατέβηκε στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τέσσερα «προβληματικά "πόθεν έσχες"». Οπως είπε, θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» που τη διαδέχεται (Γιώργος Βαρεμένος) και θα του δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ώστε να προχωρήσει στην εξέταση των τεσσάρων υποθέσεων. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» είχε αποφασιστεί ομόφωνα μετά τις εκλογές να διερευνηθούν και οι υποθέσεις που αφορούσαν τους Παύλο Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλο.

Δύο υποθέσεις

Ο κ. Χαϊκάλης ελέγχεται για δύο υποθέσεις του. Η πρώτη αφορά παλαιότερη καταγγελία περί χρηματισμού και χρηματιστηριακής συναλλαγής του και η δεύτερη σε φερόμενη εμπλοκή του σε εταιρία offshore στη Κύπρο, ενώ ο κ. Μητρόπουλος για φορολογικό ζήτημα.«Δεν θα ήταν χρήσιμο και φρόνιμο να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για τις δύο αυτές περιπτώσεις λίγο πριν από τις εκλογές και χωρίς να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί και ως εκδικητική πράξη. Οποιαδήποτε απόφαση παίρναμε θα ήταν πολιτική, γι' αυτό θα έπρεπε να έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας» είχε υποστηρίξει τότε η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες», δικαιολογώντας την αναβολή της εξέτασης των δύο περιπτώσεων Χαϊκάλη και Μητρόπουλου για μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.