Ο 2 ετών Χαλίντ είναι το πρώτο θύμα του προσφυγικού το 2016 | dete

Ο 2 ετών Χαλίντ είναι το πρώτο θύμα του προσφυγικού το 2016

Το 2015 περισσότεροι από 1 εκατ. πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο. 3.700 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια αυτή. Και αν το 2015 έφυγε αυτό δεν σημαίνει ότι μαζί του σταμάτησε και η τραγωδία που εκτυλίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο. Ηδη, με την ανατολή του 2016 ένα ακόμη ναυάγιο συνέβη κοντά στο Αγαθονήσι.

Το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου ένας μετανάστης πνίγηκε στο Αιγαίο. Ηταν ένα μικρό παιδάκι μόλις 2 ετών.

Το παιδί βρισκόταν σε μια βάρκα μαζί με 39 ακόμη πρόσφυγες, όταν χτύπησε πάνω σε ένα βράχο κοντά στο Αγαθονήσι, άρχισε να βάζει νερά και βυθίστηκε.

Ο μικρός Χαλίντ πνίγηκε. Ο θάνατος του δύο ετών προσφυγόπουλου είναι ο πρώτος που κατέγραψαν επισήμως  για το 2016 οι αρμόδιες αρχές. Και δεν προβλέπεται να είναι ο τελευταίος....

Φωτογραφίες από άλλα  θύματα από το συγκεκριμένο ναυάγιο δείχνουν πρόσφυγες χτυπημένους, με ματωμένα πρόσωπα και σώματα.

Οι περισσότροι επιβάτες της βάρκας ήταν Σύριοι, ωστόσο η εθνικότητα του παιδιού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η μητέρα του μικρού επέζησε, όπως και το τριών μηνών βρέφος που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και το οποίο μαζί με άλλους επιζώντες περισυνελέγη, μεταφέρθηκε στην ακτή και η ομάδα ΜΟΑs του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες μέσα σε αυτή την μικρή καλύβα των ψαράδων...