Ο τετράποδος πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «The Αrtist» υποβλήθηκε σε ευθανασία | dete

Ο τετράποδος πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «The Αrtist» υποβλήθηκε σε ευθανασία

Εναν ακόμα σταρ του θρηνεί το Χόλιγουντ. Ο Αγκι, το τζακ ράσελ που πρωταγωνίστησε στην οσκαρική ταινία «The Artist» (είχε επίσης βραβευτεί στο Φεστιβάλ των Καννών), υποβλήθηκε σε ευθανασία την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 13 ετών, καθώς έπασχε από καρκίνο του προστάτη.

Ο δημοφιλής σκύλος, που είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται μετά τον ρόλο του στη βουβή ταινία δίπλα στον Γάλλο Ζαν Ντιζαρντέν, δεν κατάφερε να απολαύσει τη δόξα του και αποσύρθηκε εξαιτίας των δυσκολιών που τού προκαλούσε η ασθένεια. Ωστόσο όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τον θυμούνται με τρυφερότητα και έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του όταν έμαθαν τα κακά νέα.

«Θα τον έχω για πάντα πολύ τρυφερά στην καρδιά μου και δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατέλειωτη αγάπη που είχε στο κοτόπουλο και τα χοτ ντογκ» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπαιδεύτριά του Σάρα Κλίφορντ, που το χαρακτηρίζει «τέλειο τεριέ».

Ο ιδιοκτήτης του Ομάρ φον Μίλερ ήταν ο μόνος άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητες του χαριτωμένου αυτού σκυλάκου, όταν τον συνάντησε πρώτη φορά.

Ο Αγκι ήταν δύο ετών και είχε ήδη εγκαταλειφθεί από τους δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες του. Τον περιμάζεψε, αλλά τελικά τον αγάπησε τόσο πολύ που τον κράτησε και τον εκπαίδευσε, για να μπορεί να εμφανίζεται σε ταινίες.

Οι διακρίσεις

Η προσπάθειά του δικαιώθηκε με το παραπάνω, αφού το ράσελ έκανε μια καριέρα που του εξασφάλισε σειρά διακρίσεων, μεταξύ των οποίων το βραβείο Golden Collar αλλά και το βραβείο Palm Dog στις Κάννες. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος ήταν στην ταινία«Water For Elephants» δίπλα στη Ρις Γουίδερσπουν και τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Από εκεί τον γνώρισε καλά η κινηματογραφική «πιάτσα», που κατάλαβε τις δυνατότητές του, οπότε όταν πέρασε από κάστινγκ για τον ρόλο στην ταινία «The Artist» ήταν ήδη φαβορί.

Ο Αγκι, που έχει αφήσει τα ίχνη του και δίπλα στο αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, είχε γράψει και τα απομνημονεύματά του.

Στο βιβλίο με τίτλο «Uggie, The Artist: My Story» αποκάλυπτε τις σχέσεις του με διάφορους celebrities, αλλά και τον έρωτά του για τη Ρις Γουίδερσπουν.