Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη δύναμη στην ΟΛΜΕ και με ενισχυμένη πλειοψηφία | dete

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη δύναμη στην ΟΛΜΕ και με ενισχυμένη πλειοψηφία

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΛΜΕ, καθώς και αντιπροσώπων για το επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν σημαντική άνοδο της τάξεως του 6,4%. Διατήρησαν, έτσι, την πρώτη θέση, ενώ κέρδισαν επιπλέον μία έδρα σε σχέση με τις εκλογές που έγιναν το 2013. Συγκεκριμένα, οι ΣΥΝΕΚ έλαβαν 113 ψήφους σε σύνολο 379, με συνολικά τέσσερις έδρες.

Στον αντίποδα, πτώση κατέγραψαν τα ποσοστά των παρατάξεων καθηγητών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και στο ΚΚΕ. Η ΔΑΚΕ καθηγητών (ΝΔ) μείωσε το ποσοστό της κατά 1,4%, με 84 ψήφους και τρεις έδρες, ενώ απώλειες κατά 2,8% είχε το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ, συγκεντρώνοντας 51 ψήφους και δύο έδρες. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές κινήσεις) διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση με 66 ψήφους και δύο έδρες στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Σε ό,τι αφορά την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, παράταξη η οποία δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) στον χώρο των καθηγητών το 2013, μείωσε το ποσοστό της κατά 3%, με αποτέλεσμα να χάσει τη μία έδρα που κατείχε και να τεθεί εκτός Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Κάνοντας έναν απολογισμό της προηγούμενης διετίας, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΛΜΕ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Κοτσιφάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο και του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Κονδύλια
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για την εκπαίδευση, ώστε να μην υπάρχουν κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και τάξεις με υπεράριθμους μαθητές. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί βάρος στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και πληροφορικής για να μη χρειάζεται η ελληνική οικογένεια να προστρέχει στα φροντιστήρια.