Ο Ρηγόπουλος θυμήθηκε ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ… τιμώρησε τον Φλαμή (τα πιο γρήγορα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά) | dete

Ο Ρηγόπουλος θυμήθηκε ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ... τιμώρησε τον Φλαμή (τα πιο γρήγορα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά)

Τώρα το πήρε χαμπάρι ο Ρηγόπουλος πως ο Φλαμής τιμωρήθηκε με επίπληξη από την Ενωση Συντακτών και το έγραψε στο site PatraNews. Αυτό σημαίνει ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ! Το dete.gr στο οποίο ειναι ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ο Κ. Φλαμής, το χει γράψει από τις 28 Απριλίου!
 Τότε που συνέβη δηλαδή! Μια και το dete γράφει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ διευθυντή του! Ο οποιος αρνήθηκε να καταγγείλει αντιστοιχως τον Ρηγόπουλο γι αυτό και δεν υπήρξε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ τιμωρία του.
Γράφει ο Ρηγόπουλος: "Σύμφωνα με την δημοσιευθείσα απόφαση του αρμοδίου Οργάνου της ΕΣΗΕΠΗΝ «ο Κωνσταντίνος Φλαμής ελέγχεται για τα παραπτώματα που προκύπτουν από τα άρθρα 8 παρ.1 και 23 παρ.3 του καταστατικού της ΕΣΗΠΕΗΝ. Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε (με ψήφους 2-1) η επιβολή της πειθαρχικής ποινής έγγραφης επίπληξης. Το ένα μέλος ψήφισε την ποινή ανάκλησης στην τάξη»

 

 

Στο επίσημο site (www.esiepin.gr) της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, «φιγουράρει» η πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή και η οποία  αφορά στην απρόκλητη επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσα στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ απέναντι στον συνάδελφό του Παναγιώτη Ρηγόπουλο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που όπως είναι ευνόητο συνιστά κόλαφο για τον Κων/νο Φλαμή και περίτρανη δικαίωση για τον Παν. Ρηγόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν είχε καταφύγει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών, καταγγέλλοντας την πρωτοφανή επίθεση που είχε δεχθεί από τον πρώην συνεργάτη του.

Σύμφωνα με την δημοσιευθείσα απόφαση του αρμοδίου Οργάνου της ΕΣΗΕΠΗΝ «ο Κωνσταντίνος Φλαμής ελέγχεται για τα παραπτώματα που προκύπτουν από τα άρθρα 8 παρ.1 και 23 παρ.3 του καταστατικού της ΕΣΗΠΕΗΝ.
Στη μυστική ψηφοφορία  που ακολούθησε αποφασίστηκε (με ψήφους 2-1) η επιβολή της πειθαρχικής ποινής έγγραφης επίπληξης. Το ένα μέλος ψήφισε την ποινή ανάκλησης στην τάξη»

Όπως φαίνεται από την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΕΠΗΝ, η καταδίκη του Κωνσταντίνου Φλαμή είναι ομόφωνη, κάτι που συνιστά απόλυτη δικαίωση για τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο.

Θυμίζουμε ότι την υπόθεση της απρόκλητης επίθεσης Φλαμή στον έγκριτο συνάδελφό του μέσα στα γραφεία της Ενώσεως Συντακτών, είχε τότε  αποκαλύψει το patranews.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttp://www.patranews.gr/dytiki-ellada/aprokliti-epithesi-flami-me-yvreis-kai-apeili-heirodikias-kata-toy-panagioti

 

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν ο παρουσιαστής του Patrastv.gr είχε εξαπολύσει ανοίκειες εκφράσεις εναντίον του  δημοσιογράφου του Best tv,  τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση της  συνέντευξης Τύπου της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους», της οποίας ο κ. Ρηγόπουλος ήταν εκπρόσωπος Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η «καμπάνα» που «έφαγε» ο Κωνσταντίνος Φλαμής, δεν είναι η πρώτη, καθώς και στο παρελθόν έχει υποστεί ξανά πειθαρχική κύρωση από το αρμόδιο Όργανο της Ενώσεως Συντακτών.

 

Η σχετική ανάρτηση της Ενώσεως Συντακτών στο επίσημο site της ΕΣΗΕΠΗΝ, που ενημερώνει για την "καμπάνα" του Πειθαρχικού Συμβουλίου στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή"!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Ο Ρηγόπουλος ξεχνάει να γράψει πως ο ίδιος δεν τιμωρήθηκε γιατί ο Φλαμής... δεν τον κατήγγειλε! Αν τον είχε καταγγείλει για την ανάρμοστη συμπεριφορά του θα είχε "φάει" την ίδια ποινή ("γατάκι" την γλίτωσες)!
  2.  Να θυμίσουμε ότι ο Φλαμής είχε βρίσει τον Ρηγόπουλο γιατί εκστόμιζε ειρωνικά σχόλια για να προστατεύσει τον επικεφαλής της Επιμελητηριακής παράταξης από την οποία ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ως εκπροσωπος Τύπου της.

3. Οσον αφορά στην πρώτη ποινή (επίπληξη) τον είχε καταγγείλλει δημοσιογράφος του ALter γιατί στην Ζάκυνθο ο Φλαμής είχε μπει μέσα σε ένα σπίτι στο οποίο είχε γίνει έγκλημα για να ερευνήσει την υπόθεση και ο συνάδελφός του (ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε σε ποινή για παρενόχληση) τον είχε κατηγορήσει πως "παραβίασε ιδιωτική στέγη για να κάνει ρεπορτάζ χωρίς άδεια του ιδιοκτήτη). Για τον λογο αυτό είχε "φάει" επίπληξη. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει: "Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μου έρευνας θα το ξανακάνα. Δεν έθιξα κανεναν. Το σπίτι ήταν άδειο και κανείς δεν βρισκόταν στην ζωή για να πάρω άδεια. Ο καθένας κρίνεται. Εγω κριθηκα και τιμωρήθηκα".