Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών στο “Σπίτι του Μηχανικού”

17.09.2020 / 18:33
γκο-30-10

Εθιμοτυπική επίσκεψη ουσίας στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή 11/9 ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Μηχανικός H/Y και Πληροφορικής Χρ. Μπούρας. Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Β. Αϊβαλής, η Αντιπρόεδρος Ουρ. Πάλμου και ο Γεν. Γραμματέας Ευ. Καραχάλιος.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε το Προεδρείο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για τα νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χώρο μετά την κατάργηση των τεχνολογικών ιδρυμάτων και την μεγάλη αύξηση του αριθμού σχολών αλλά και των φοιτητών μηχανικών που κατόπιν θα οδηγηθούν στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Β. Αϊβαλής ανέπτυξε ιδιαίτερα το θέμα της αποξένωσης των Πολυτεχνικών σπουδών από τις καθημερινές απαιτήσεις του επαγγέλματος του μηχανικού και τις ανάγκες της αγοράς, καθώς επίσης έθεσε και το θέμα της αποστασιοποίησης του Πανεπιστημίου από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, σε μία προσπάθεια συμπόρευσης πρότεινε την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για κοινές συνεργατικές δράσεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ ζήτησε, και έγινε δεκτή από τον Πρύτανη, μια θεσμοθετημένη συμμετοχή των Μηχανικών μελών ΔΕΠ του Π.Π. στις Μόνιμες Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΔΕ, βοηθώντας έτσι το έργο που αυτό επιτελεί τόσο για τους αναπτυξιακούς σκοπούς του όσο και για τους επιστημονικούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα