Ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος | dete

Ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος

Συνομιλία  «φωτιά»! 

Τηλεφωνική συνομιλία, που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών και μαρτυρεί την πιθανότητα εμπλοκής προέδρου μεγάλης ΠΑΕ σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έφερε στο φως η εκπομπή «Η δίκη στον Σκάι».

Το ντοκουμέντο εξετάζεται στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για την υπόθεση του «Noor One», του ναρκόπλοιου (φωτό) που μετέφερε τουλάχιστον 2,1 τόνους ηρωίνης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή, στις 5 Ιουνίου 2012 ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ενημερώνεται από τη γραμματέα του ότι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας του έφερε σε μετρητά 2.200.000 ευρώ:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μου έφερε ο κύριος Σ. κάτι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος;
Γ.: O κύριος Σ.Ν.
Π.: Ναι, ναι... Πόσα;
Γ.: Και θα πρέπει να κανονίσω... Δύο διακόσια.
Π.: Μμμ...
Γ.: Και θα πρέπει να κανονίσω 255.000 δολάρια, μου είπε.
Π.: Εντάξει, κάν' το. Εχουμε... (ακατάληπτο);
Γ.: Εεε, δεν έχει τόσα, θα...
Π.: Πόσα έχει;
Γ.: Ε, τίποτα. Δεκατρία έχει τώρα και εγώ μπορώ να πληρώσω 60.000. Δεν έχω κάτι άλλο σε εκκρεμότητα.

Ο καπετάν Νικόλας

Η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχουν συνομιλίες στις οποίες ο γενικός διευθυντής της εταιρίας του προέδρου της ΠΑΕ αναφέρεται ως καπετάν Νικόλας, ενώ υπάρχει προστατευόμενος μάρτυρας, που υποστηρίζει ότι ο Σ.Ν. (καπετάν Νικόλας) μετέφερε στις αποσκευές του από το Ντουμπάι προς την Ελλάδα χαρτονομίσματα πεντακοσίων ευρώ, ξεπλένοντας βρόμικο χρήμα.

Στην ίδια κατάθεση αναφέρεται ότι χρημάτιζε επιθεωρητές, οι οποίοι μετρούσαν ποσότητες καυσίμων, μετέχοντας σε λαθρεμπόριο πετρελαίου, αλλά και ότι χρησιμοποιούσε τεχνικές πρόσμιξης του καυσίμου με γλυκό νερό, ώστε το πετρέλαιο να παραδίδεται χωρίς ελλείματα στους ναυλωτές. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται ότι κατονομάζει τέσσερα πλοία του προέδρου της ΠΑΕ, που προέβαιναν σε παράνομη διακίνιση πετρελαίου.