Ο Πατρινός που τα «βρόντηξε» κι έφυγε! ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ | dete

Ο Πατρινός που τα «βρόντηξε» κι έφυγε! ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας και συγνώμη για τις αρκετές φορές που δεν σας ενημέρωσα. Καλή συνέχεια». Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριο sms του Πατρινού δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου στους πολιτικούς συντάκτες, με το οποίο και επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.Οι νεότεροι τον γνωρίζουν απ’ τη  δημοσιογραφική πιάτσα  και τις θέσεις-«κλειδιά» που κρατούσε για χρόνια. Οι παλαιότεροι από τις τάξεις της Αριστεράς και την πορεία του στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», την «Αυγή», τον «Ταχυδρόμο» στη συνέχεια την ιδιωτική τηλεόραση (επί χρόνια αρχισυντάκτης στον Antenna και μετά στην ΕΡΤ) και προσφάτως από την αρθρογραφία του στην «Εποχή». Ο Μιχόπουλος, -όπως τον αποκαλούσαν οι κυβερνητικοί συντάκτες αυτούς τους έξι μήνες- ήταν ο εγκέφαλος της επικοινωνιακής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου και η παραίτησή του έσκασε σαν «βόμβα». Χαμηλών τόνων, ο ίδιος δεν μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει σε κανέναν για τους λόγους της αποχώρησής του με το στενό του περιβάλλον ωστόσο, να γνωρίζει ότι δεν ήταν μια απόφαση εν θερμώ.Ένα εικοσιτετράωρο προτού ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ο Μιχόπουλος «ξημέρωσε» στο πρωθυπουργικό γραφείο, οπότε και γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος τον πίεσε επίμονα να μείνει, αλλά εκείνος ανένδοτος. Δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού και με την αποχώρηση και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (τους οποίους και συνδέει βαθιά φιλία) συμφώνησαν να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Θ. Μιχόπουλος το τελευταίο διάστημα εξέφραζε ατύπως- μέσω nonpaper- τις επιφυλάξεις του για την πορεία που πήρε η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και δεν έκρυβε τις ανησυχίες του, χωρίς ποτέ να δηλώσει ανοικτή διαφωνία με τους χειρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου. Για όσους έχουν καλή γνώση στα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλος της Ομάδας των «53»- όπως και οι κύριοι Τσακαλώτος, Κορωνάκης κα.- και ποτέ δεν έπαψε να ασκεί δημιουργική κριτική για τη λήψη των εκάστοτε αποφάσεων. Μέσα σ’ όλα, πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν ακόμα και για διάσταση απόψεων με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε.

 

«Να κρατήσουμε το κόμμα»

 

Πολύ πριν γίνουν εκλογές,  οι σύντροφοί του έλεγαν ότι ο ίδιος είχε στο νου του το κόμμα, ως πρώτη προτεραιότητα. «Το στοίχημα τώρα ρε παιδιά είναι να κρατήσουμε το κόμμα», έλεγε, σαν να ήξερε όσα θα ακολουθήσουν.Συχνά «έπαιζε» διαμεσολαβητικό ρόλο σε κυβέρνηση και κόμμα, ενώ ακόμα και τώρα μετέχει στις «κλειστές» συσκέψεις στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και για λίγες μέρες θα βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δεν του αρέσει καθόλου να βλέπει το όνομά του σε site, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ ποτέ δε μιλάει για πρόσωπα και καταστάσεις παρά το γεγονός ότι «ξέρει πολλά».

 

Συνεχίζει τις «μάχες» για λογαριασμό της κυβέρνησης

 

Από Σεπτέμβριο, και με τον πολιτικό χρόνο να είναι πυκνός θα επιστρέψει στα τηλεοπτικά πάνελ, δίνοντας ξανά επικοινωνιακές «μάχες» για λογαριασμό της κυβέρνησης ενόψει της δύσκολης και μάλλον προεκλογικής περιόδου που έρχεται. Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι «αδερφικές», σχεδόν καθημερινά μιλούν στο τηλέφωνο, και ξεφεύγει από το στερεότυπο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πόστο του έχει βρίσκεται πια, ο δημοσιογράφος της Αυγής και κατά καιρούς λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα, Άγγελος Τσέκερης.