Ο πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας πιστοποιεί προϊόντα στη Θεσσαλία και εκτοξεύει τις τιμές τους | dete

Ο πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας πιστοποιεί προϊόντα στη Θεσσαλία και εκτοξεύει τις τιμές τους

Τον δρόμο για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων σε μεγάλες αγορές του κόσμου ανοίγει ο πατρινός Δημήτρης Κουρέτας και η ομάδα του, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Όλα βασίζονται πάνω σε μία δουλειά και ένα σκεπτικό δέκα χρόνων.

Ουσιαστικά η ομάδα έχει δουλέψει πάνω σε ένα συστήματα πιστοποίησης που αποτελεί ένα εμπορικό διαβατήριο για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων σε απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

Να σημειώσουμε ότι ο πατρινός επιστήμονας που έχει εφαρμόσει πολλές καινοτόμες ιδέες είναι και ο δημιουργός του "θαυματουργού κέικ" που είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση.

Το βάρος του είναι 80 γραμμάρια, αντιστρόφως ανάλογο από τη σημασία του καθώς αυτό το μικρό κέικ, είναι αρκετό για να κρατήσει δυνατό έναν ανθρώπινο οργανισμό ένα ολόκληρο 24ωρο. Είναι σχεδιασμένο για να προάγει την λειτουργία του μεταβολισμού, να βοηθάει στην αντιμετώπιση παθήσεων και να βοηθάει καρκινοπαθείς στη φάση της χημειοθεραπείας.

Αποτελεί ιδανική τροφή για τον καταπονημένο οργανισμό, και δημιουργεί στο αίμα τις καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης των πρωτεϊνών και των σακχάρων. Ο Πατρινός καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, έβαλε σε αυτή τη θαυματουργή του συνταγή πρωτεϊνες και θερμίδες ενός πλήρους γεύματος, κατασκευάζοντας μια μοναδική πατέντα, η οποία θα μπορούσε με την μαζική παραγωγή της να αποτελέσει πολύ σημαντική ανακούφιση για τον τρίτο κόσμο.