Ο πατρινός Γιώργος Σκρουμπής αντιπρόεδρος στο ΕΑΠ

18.08.2020 / 7:41
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
skroumpis

Ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη εκπαιδευτική, κλινική και ερευνητική πορεία, Γιώργος Σκρουμπής, ορίστηκε με απόφαση της υπουργού Παιδείας αντιπρόεδρος στη διοικούσα επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με αυτή έκανε αποδεκτή την παραίτηση του καθηγητή Διονύση Μαντζαβίνου ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του λόγω της εκλογής του ως αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και παράλληλα διόρισε στη θέση του αντιπροέδρου τον κ. Σκρουμπή.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
Ο Γιώργος Σκρουμπής πήρε το πτυχίο Ιατρικής το 1993 και το διδακτορικό του το 2002 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 1999 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής ενώ στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Εντατική Θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική στο Danderyds Hospital – Karolinska Institutet, Stockholm, στη Σουηδία.
Εχει σημαντικό εκπαιδευτικό, κλινικό, ερευνητικό, αλλά και διοικητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και μέλος σε πολλές άλλες Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.
Από το 2014 είναι αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας και ταμίας στο παρελθόν. Εκλέγεται συνεχώς από το 2008 εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ καλωσορίζουν και εύχονται καλή επιτυχία στον νέο αντιπρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα