Ο Πατρινός βαρώνος Μινχάουζεν σε νέες περιπέτειες – Ψέμα, ακόμη και το… όνομά του! | dete

Ο Πατρινός βαρώνος Μινχάουζεν σε νέες περιπέτειες - Ψέμα, ακόμη και το… όνομά του!

Eίναι γνωστός για την ικανότητά του να κάνει την τρίχα... τριχιά και να λέει ψέμα με ταχύτητα φωτός και με τέτοια πειστικότητα που λες «δεν είναι δυνατόν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει έτσι ή να μην ισχύει αυτό που με τόση πειστικότητα μου λέει». Κατά καιρούς έχει απασχολήσει την πόλη με διάφορους τρόπους και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά δημοσιεύματα ως τύπος απερίγραπτος ο οποίος έχει καταφέρει να «ψήσει» ακόμη και επιχειρηματίες να τον στηρίξουν, ή να εμφανίζεται ο ίδιος ως επιχειρηματίας που έχει «ψήσει» εργαζομένους.

Ακόμη και αθλητικά σωματεία της Πάτρας είχε καταφέρει να κάνει άνω κάτω προκαλώντας και εκεί σάλο, καθώς πέραν των άλλων έχει ψώνιο και με τη δημοσιότητα.

Η αγαπημένη ατάκα όσων τον γνωρίζουν είναι ότι «δεν του παίρνεις αλήθεια ούτε με ορό».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πατρινός βαρώνος Μινχάουζεν έχει εξαφανιστεί από την πόλη ενώ οι πληροφορίες λένε ότι δραστηριοποιείται σε άλλη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ποια η αφορμή για να τον θυμηθούμε; Μα, το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει και το εξής αμίμητο και απίστευτο: Να αλλάξει το όνομά του στο facebook σε ένα άλλο (όνομα και επώνυμο παρακαλώ), με τις ίδιες όμως φωτογραφίες, τις δικές του από κάτω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε φίλους στο προφίλ αυτό και πολλούς Πατρινούς που τον γνωρίζουν καλά και απορούν ρωτώντας ο ένας τον άλλον «τι θέλει να πει με αυτό το νέο εγχείρημα ο ποιητής;».

Απάντηση βεβαίως δεν μπορούν να δώσουν, αλλά γίνεται το σχετικό κους κους γύρω από το όνομά του, διαδικασία που είναι από τις πολύ αγαπημένες του και που τον οδήγησε κάποτε ακόμη και στο χώρο των ΜΜΕ.

«Μα, ψέμα ακόμη και με το όνομά του;» αναρωτιούνται και άδικο δεν έχουν.

Πάντως ο τύπος μπορεί να έχει τα κουσούρια του και τα χούγια του, αλλά κατά τ΄ άλλα είναι συμπαθής. Όσοι τον ξέρουν πια τα απολαμβάνουν τα νέα κόλπα του. Ακόμη και το ψεύτικο όνομά του.