Η μήνυση του Πατρινού στον blogger που τρολάρει τον Ελύτη… LIFO θέμα! Η γνωστή ιστοσελίδα προσπαθεί να «εκτονώσει» τον διαδικτυακό «πόλεμο» | dete

Η μήνυση του Πατρινού στον blogger που τρολάρει τον Ελύτη… LIFO θέμα! Η γνωστή ιστοσελίδα προσπαθεί να «εκτονώσει» τον διαδικτυακό «πόλεμο»

Οι συζητήσεις μετά την μήνυση που υπέβαλε ο Πατρινός καθηγητής Θεολογίας Παναγιώτης Ανδριόπουλος στον διαχειριστή της ιστοσελίδας που «τρολάρει» τον Οδυσσέα Ελύτη δίνουν και παίρνουν! Και ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών βάλθηκε να «καταχεριάσει» τον κ. Ανδριόπουλο δια χειρός και σκέψεων του συντάκτη της Θανάση Τσαλαπάτη, το θέμα ανέδειξε και η γνωστή ιστοσελίδα LIFO.grμε κείμενο που υπογράφει ο Αρης Δημοκίδης. Ο οποίος αφού ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με τις μηνύσεις εναντίον χιουμοριστικού περιεχομένου, εξυμνεί τον Πατρινό καθηγητή αναφέροντας πως «δεν είναι κάποιος τυχαίος, ούτε κάποιος σαλεμένος όπως προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν - να το βιογραφικό του που δείχνει την πολύχρονη και ενδελεχή απασχόλησή του με πολιτιστικά θέματα, κατά τη γνώμη μου υπερέβαλλε δραματικά με την καταγγελία του στην Δίωξη. Από τα σατιρικά αποφθέγματα της σελίδας «Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου Νιώθει πάντως, όπως διαβάζω, αδικημένος από κάποιους που τον κατέκριναν με σφοδρότητα, ενώ σε παλιότερες περιπτώσεις υποστήριζαν περίπου ό,τι κι αυτός: Ότι δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιείται και να ευτελίζεται το έργο του Ελύτη. Ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης ας πούμε, τώρα καταφέρθηκε εναντίον του Ανδριόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών και υπέρ της σάτιρας στο Facebook. Ο Ανδριόπουλος έστειλε απαντητική επιστολή στην Εφ.Συν. που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ (την έβαλε μετά ο ίδιος στο μπλογκ του)»! Ο Δημοκίδης παρουσιάζει τις επιστολές του κ. Ανδριόπουλου (τις οποίες είχε δημοσιεύσει ο Κόσμος σε παλαιότερο ρεπορτάζ) και στο τέλος επισημαίνει: Είναι καλό ίσως που με όλα αυτά, ο Ελύτης ξανασυζητιέται και ξαναδιαβάζεται. Πιστεύω πάντως ότι ο κύριος Ανδριόπουλος πρέπει να ακυρώσει τη μήνυση. Όμως επίσης πιστεύω πως όσοι τον κατηγορούν θα πρέπει να μην έχουν διπλά στάνταρντ -λόγω πολιτικών ή άλλων απόψεων- και να έχουν βεβαιωθεί πως δεν έχουν έμμεσα ή άμεσα υποστηρίξει κι οι ίδιοι την «άμεση απόσυρση» υλικού, και μάλιστα του ίδιου ποιητή»!

 

 

elitis 1 elitis 2