Ο Πέτρος Μαντάς στο CERN | dete

Ο Πέτρος Μαντάς στο CERN

Με εκπροσώπους του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Ερευνητικού Κέντρου CERN, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ κ. Πέτρος Μαντάς, στην κλειστή εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΧΜΗ.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, που είχε στόχο να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN και την συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με το ερευνητικό κέντρο, για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας αιχμής.

Η παρουσία του ΣΕΒΙΠΑ στην ενδιαφέρουσα ημερίδα, έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με σκοπό την διασύνδεση του επιστημονικού ιστού με τις επιχειρήσεις Μέλη του Συνδέσμου και την ανάπτυξη τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος. Η κλειστή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον ΣΕΒΙΠΑ για την ανάπτυξη διαύλου συνεργασίας με το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Ερευνητικού Κέντρου CERN για μελλοντικές συνεργίες. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κα. Πατρίτσια Κυπριανίδου, η οποία συμμετείχε στην κλειστή εκδήλωση, κατόπιν επιθυμίας της για πιο ενεργή συνεργασία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης με τους Συνδέσμους Εγκατεστημένων στις ΒΙ.ΠΕ. Πανελλαδικά, Μελών του ΠΑΣΕΒΙΠΕ.