Ο μικρός από τη Ζάκυνθο με τη μεγάλη ψυχή- Μάκρυνε τα μαλλιά του σαν κορίτσι για να τα δωρίσει | dete

Ο μικρός από τη Ζάκυνθο με τη μεγάλη ψυχή- Μάκρυνε τα μαλλιά του σαν κορίτσι για να τα δωρίσει

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα δωρίζουν τα μαλλιά που κόβουν σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και χαρίζουν περούκες σε παιδιά, που πάσχουν από την ανίατη ασθένεια. Και παράλληλα χαρίζουν πολλά χαμόγελα!
Να δίνεις αγάπη χωρίς να περιμένεις κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Αυτό είχε στο μυαλό του ο μικρός Στέφανος Παλαιοθόδωρος που αποφάσισε να μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει. Μετά από αρκετό καιρό μπήκε στο κομμωτήριο για να κάνει πράξη αυτό που τόσο καιρό ήθελε. Να αποχωριστεί τα μακριά του μαλλιά και να τα προσφέρει σε όποιον τα έχει ανάγκη κάνοντας περήφανο τον οικογενειακό του περίγυρο και όλους εμάς. Οι αρχές της αλληλεγγύης, με τις οποίες γαλουχήθηκε, απέδωσαν καρπούς, δίνοντας με συγκινητική προθυμία το “παρών” και ετσι αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική ευαισθησία ξεκινάει από μικρή ηλικία. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέφανος είδε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο τα οποία εξαιτίας κάποιας ασθένειας έχασαν τα μαλλιά τους. Γρήγορα αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία και να προσφέρει τα δικά του μαλλιά για να τους χαρίσει χαμόγελο. Η διαδικασία δεν ήταν πάντα εύκολη καθώς πολλές φορές, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, τον κορόιδεψαν για την εμφάνισή του. Ο ίδιος, όμως, δεν υποχωρούσε, λέγοντας πως το έκανε “για καλό σκοπό”, ενώ οι γονείς του 11χρονου δηλώνουν πολύ περήφανοι για την κίνηση του γιου τους.
Ο Στέφανος με ένα μεγάλο χαμόγελο κράτησε την κοτσίδα του στο χέρι και έδωσε το δικό του μήνυμα σε όλους όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Και μαζί με τα μαλλιά του φυσικά θα χαρίσει ελπίδα αλλά και χαμόγελα σε παιδιά που πάσχουν από την ανίατη ασθένεια. Ο Στέφανος, μαθητής δημοτικού, είναι μόλις 11 ετών και μας διδάσκει ανθρωπιά, συμπόνια και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Πως ξεκίνησε…
Η ιδέα και η πρωτοβουλία ανήκει σε μία 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πριν λίγους μήνες ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αποστολή και δωρεά των μαλλιών τους. Ηταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αγάπης, ώστε έγινε η αφορμή να συσταθεί Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τον ίδιο σκοπό.
Αν δεν έχετε ενημερωθεί μέχρι σήμερα για την εν λόγω εκστρατεία μάθετε ότι μπορείτε κι εσείς να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά για να βοηθήσετε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, κι έχουν χάσει τα δικά τους.
Στην ιστοσελίδα donatehair.gr μπορεί κανείς να βρει τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια που αναλαμβάνουν δωρεάν το κούρεμα μαλλιών και τη μεταφορά τους στην εταιρεία που προβαίνει στην κατασκευή τους.

Προϋποθέσεις δωρεάς
Προϋπόθεση για να δωρίσει κανείς τα μαλλιά του είναι το μήκος της κοτσίδας που θα κοπεί να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 20 εκατοστών, τα μαλλιά να μην είναι βαμμένα ή με ανταύγειες, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε περίπτωση που υπάρχουν λευκά μαλλιά μέσα στην κοτσίδα. Όσον αφορά τον τρόπο κοπής, αρχικά λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά και στη συνέχεια πιάνετε πολύ καλά τη βάση της κοτσίδας, δένοντάς τη με ένα λαστιχάκι. Κόβετε τα μαλλιά από τη βάση της κοτσίδας και τα τοποθετείτε στεγνά σε αεροστεγή σακούλα. Σημειώστε ότι τα μαλλιά σας μπορείτε να τα κόψετε είτε στεγνά είτε βρεγμένα. Σε δωρεά κοτσίδας μπορεί να προχωρήσουν άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά. Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου όπου ο θεσμός της δωρεάς μαλλιών δεν υφίσταται.

imerazente