Ο Λαφαζάνης καλεί τον Τσίπρα να στείλει πίσω τη συμφωνία: Είναι απαράδεκτη, τα μέτρα αυτά δεν περνάνε | dete

Ο Λαφαζάνης καλεί τον Τσίπρα να στείλει πίσω τη συμφωνία: Είναι απαράδεκτη, τα μέτρα αυτά δεν περνάνε

Με γραπτή δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει από τον πρωθυπουργό να στείλει πίσω στους εταίρους τη συμφωνία και να μην την υπογράψει.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμφωνία και τα βάζει με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας. Η νέα τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη έρχεται λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δραματικούς αλλά και υψηλούς τόνους.

Η δήλωση Λαφαζάνη:

Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους «Θεσμούς» είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.

Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και «οικονομικοί δολοφόνοι».

Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή.

Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία. Το δίλημμα των πιστωτών «συνθηκολόγηση ή καταστροφή» είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση.