Ο καιρός «τρελάθηκε» - Φεύγει ο καύσωνας και έρχεται χαλάζι –Ο υδράργυρος κάνει βουτιά εώς και 8 βαθμούς

Με μελτέμια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το τελευταίο κύμα εξόδου των ταξιδιωτών για τις διακοπές του Αυγούστου. Η θερμοκρασία από το απόγευμα του Σαββάτου πρόκειται να σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι φτάνοντας στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο σταδιακά μέχρι και τα 7, όπως αναφέρει στο newpost.gr ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας.

Ειδικότερα, το Σάββατο στα κεντρικά και νότια της χώρας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 40-41, ενώ στη βόρεια Ελλάδα από 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος ,σταδιακά μέχρι το πρωί της Κυριακής η θερμοκρασία πρόκειται να ρίξει «βουτιά» σημειώνοντας πτώση της τάξεως των 7-8 βαθμών.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα πρόκειται να είναι ιδιαίτερα δροσερό καθώς η θερμοκρασία θα πέσει τους 30-31 βαθμούς. Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός αναμένεται άστατος με  βροχές, και τοπικές καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται ακόμη και χαλαζόπτωση.

Την ίδια ώρα, ο υδράργυρος υποχωρεί μερικώς στα κεντρικά και νότια της χώρας με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 33-34 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές από 28-30.

Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας ο Δεκαπενταύγουστος

Ο καιρός φαίνεται πως θα κάνει το χατίρι στους ταξιδιώτες, καθώς μετά την αισθητή πτώση που θα σημειώσει ο υδράργυρος από το απόγευμα του Σαββάτου την Δευτέρα το σκηνικό αλλάζει με μικρή άνοδο. Συγκεκριμένα, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς και στους 35 στα κεντρικά και νότια της επικράτειας. Σε ότι αφορά τις νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28-30 βαθμούς Κελσίου με ενισχυμένο μελτέμι 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 στο Αιγαίο .