Ο Ι. Φωτήλας σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών | dete

Ο Ι. Φωτήλας σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Η σκέψη και αλληλεγγύη μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στις γυναίκες του κόσμου που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική και σεξουαλική).

Τα στοιχεία για τη χώρα μας συνεχίζουν όχι μόνο να είναι ανησυχητικά, αλλά απογοητευτικά.

Την τετραετία 2014 - 2018, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά 34,45%, εκ των οποίων η πλειοψηφία αφορά σε κακοποίηση γυναικών. Η μόνη παρήγορη κατάσταση είναι η μείωση του ποσοστού των γυναικών που πέφτουν θύματα trafficking.

Χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Είναι πολύ θετικό ότι από τις αρχές Νοεμβρίου, λειτουργεί ειδικό επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στις δεκατέσσερις περιφέρειες της χώρας αλλά και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας κάθε νομού.

Χρειάζεται δράση στην κοινωνία για να γίνει κατανοητό ότι είναι αδύνατον να υπάρξει πραγματική δημοκρατία και ισότητα, χωρίς το σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών, το άλλο «μισό του ουρανού».