Ο Ιερώνυμος, οι γάμοι και ο Αμβρόσιος: Η Εκκλησία και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την πανδημία | dete

Ο Ιερώνυμος, οι γάμοι και ο Αμβρόσιος: Η Εκκλησία και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την πανδημία

Σε εστία διασποράς του νέου κορωνοϊού εξελίσσονται οι γάμοι και ειδικότερα τα γαμήλια γλέντια που ως είθισται ακολουθούν, η έκφραση των οποίων δεν διαφέρει σε τίποτα από τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα. Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, καθώς, εκτός των γαμήλιων τελετών, εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις από τους κληρικούς, παρ' ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συντάχθηκε με τα μέτρα περιορισμού της Πολιτείας, ως υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

Οι γαμήλιες τελετές, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελούν τη μαζικότερη εστία εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, καθώς τα μέτρα που τηρούνται είναι ανύπαρκτα. Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 70 κρούσματα σε τέσσερις γάμους που διεξήχθησαν σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες, ενώ η ιχνηλάτηση των καλεσμένων συνεχίζεται και ο αριθμός των μολυσμένων αναμένεται να αυξηθεί.
Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία θα πράξει το καθήκον της και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μία περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19.

«Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

 

Αμβρόσιος: Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας τη μάσκα «εργαλείο του διαβόλου», τη στιγμή που αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική.

Σαν μην φτάνουν οι χαρακτηρισμοί, ο Αμβρόσιος προτρέπει τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μάσκα.