Ο Ηρακλής και η ταλαιπωρία του στη ΔΕΗ | dete

Ο Ηρακλής και η ταλαιπωρία του στη ΔΕΗ

Εμπειρία από αθάνατη ελληνική δημοσιοϋπαλληλία αναφέρεται ο γνωστός πατρινός και ταλαντούχος ερασιτέχνης ηθοποιός Ηρακλής Τζαβέλλας, ο οποίος μας μεταφέρει την εμπειρία του. Περί της ΔΕΗ ο λόγος εν προκειμένω.

«Έκανα μια πετίτ μετακόμιση, άλλαξα διαμέρισμα στον ίδιο όροφο και πήγα στη ΔΕΗ για τα διαδικαστικά.

Έκανα μια αίτηση για διακοπή της παλιάς παροχής και έναρξη νέας στο καινούργιο σπίτι το οποίο είχε ρεύμα από τον προηγούμενο.

Κάθε τόσο έμπαινα στο παλιό σπίτι και κοίταγα αν έχει ρεύμα και αν έγινε η διακοπή, αυτός ήταν ο έλεγχος για να τσεκάρω αν ήρθε η ΔΕΗ.

Περνούσαν οι μέρες και δεν έβλεπα να προχωρά το θέμα μου έτσι άρχισα να παίρνω τηλέφωνο να δω που βρίσκεται η κατάσταση.

Τελικά έμαθα ότι ήρθε το συνεργείο μόνο για το νέο σπίτι, έβγαλε εκκαθαριστικό στον προηγούμενο και έκανε έναρξη στο όνομά μου, στο παλιό σπίτι δεν έκοψε το ρεύμα, θα έρθει άλλη στιγμή μου είπαν.

Σκεφτόμουν λοιπόν μετά το όλο θέμα, τα κριτήρια που έθεσα για να τσεκάρω αν έγινε η δουλειά μου, γιατί το ρεύμα δεν έχει χρώμα να ξέρω ποιο είναι το δικό μου και ποιο είναι το προηγούμενο.

Έθεσα λοιπόν ως όρο σε όλη αυτή τη σκέψη μου την απλή λογική, δηλαδή ότι το συνεργείο που θα έρθει να βάλει το νέο ρεύμα θα κάνει έτσι στο δίπλα ρολόι και θα κόψει το παλιό. Δεν διανοήθηκα, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι κάποιος θα κάνει δύο διαδρομές, δύο ξεχωριστές μέρες στο ίδιο σημείο για κάτι που θα μπορούσε να κάνει με μια διαδρομή και με μηδενική επιβάρυνση χρόνου.

Μεγάλο σχολείο αυτό το συμβάν για μένα, σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την λογική, τα κριτήρια που βάζει και για το τι περιμένει από τους άλλους».