Ο εμίρης του Κατάρ πούλησε το «φιλέτο» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

02.10.2020 / 9:04
nauagio-1

Με κινήσεις δικηγόρων του Λονδίνου, η έκταση-φιλέτο πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, που είχε αγοράσει ο εμίρης του Κατάρ, άλλαξε χέρια πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με απληροφορίες η PIMANA S.A. που ήταν ιδιοκτήτρια της έκτασης μεταβιβάστηκε από τον Κρατικό Καταριανό Όμιλο Al Rayann σε ξένη εταιρία με άγνωστο ιδιοκτήτη.

Η επένδυση των 2 δισ ευρώ στην Ζάκυνθο έμεινε απλώς φιλόδοξο σχέδιο

Η έκταση αγοράστηκε τον Μάρτιο του 2014 από την PIMANA που στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στους Καταριανούς έναντι ποσού 9 εκ. ευρώ και στα σχέδια των συνεργατών του πρώην Εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι ήταν να μετατρέψουν την περιοχή σε επίγειο παράδεισο με πολυτελή καταλύματα που θα μαγνήτιζαν τους ισχυρούς της γης.

Η επένδυση προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ ωστόσο έμεινε απλώς ένα φιλόδοξο σχέδιο καθώς εκκλησία και τοπικοί φορείς αμφισβητούν την εγκυρότητα του συμβολαίου και προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή του.

Τα δικαστήρια και οι αποφάσεις για την αγοραπωλησία του φιλέτου στην Ζάκυνθο

Τον Μάιο του 2018 το Πρωτοδικείο Ζακύνθου απέρριψε το αίτημα ακύρωσης του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου. Συγκεκριμένα το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών να ακυρωθεί το συμβόλαιο βάση του οποίου οι Καταριανοί είχαν αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη μαγευτική παραλία του Ναυαγίου.

Την εγκυρότητα του συμβολαίου αμφισβητούσαν με αγωγή τους η τοπική Μητρόπολη και η Μονή Αγίου Γεωργίου του Κρημνών που διεκδικούν μέρος της έκτασης, ενώ με την αγωγή είχαν συνταχθεί ιδιώτες, ο Δήμος , η Περιφέρεια και τελευταίο το Δημόσιο. Οι δικαστές απέρριψαν τις πρόσθετες παρεμβάσεις του Δήμου, της Περιφέρειας, των κατοίκων της περιοχής και του Δημοσίου, δεν άναψαν ωστόσο το πράσινο φως για την απεμπλοκή της επένδυσης αφού σχετικά με την απαίτηση της εκκλησίας αποφάσισαν να οριστεί πραγματογνώμονας που θα κρίνει τη νομιμότητα των αξιώσεων της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών σε ένα τμήμα της έκτασης.

Οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα ελέγχονται ποινικά

Επιπλέον οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα ελέγχονται ποινικά για απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η έκταση δεν ανήκε στον Γεώργιο Χάρο που εμφανίστηκε ως πωλητής και η υπόθεση παραπέμπεται στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Παράλληλα το Συμβούλιο διέταξε περαιτέρω κύρια ανάκριση ώστε να απαγγελθεί στους εμπλεκόμενους η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του δημοσίου και να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr είναι πιθανό η εταιρία που αγόρασε την PIMANA, συνεπώς και την έκταση, να ανήκει σε συνεργάτες του Εμίρη, στόχος ωστόσο ήταν να φύγει το ακίνητο από τον όμιλο Al Rayann του κράτους του Κατάρ, λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων. Το τίμημα της αγοράς αγγίζει τα 10 εκ ευρώ .

Πηγή: iefimerida.grhttps://www.iefimerida.gr/ellada/emiris-katar-poylise-fileto-sto-nayagio-tis-zakynthoy

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα