Ο Δήμος Πατρέων προειδοποιεί: Θα είναι επικίνδυνο το φυσικό αέριο στο λιμάνι; | dete

Ο Δήμος Πατρέων προειδοποιεί: Θα είναι επικίνδυνο το φυσικό αέριο στο λιμάνι;

 

Αίσθηση έκανε η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης στην ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τις δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που είναι να εγκατασταθούν στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός δικαιώνει ουσιαστικά τους φόβους του Δήμου Πατρέων και όλους όσους ανησυχούν για τη εγκατάσταση του επικίνδυνου αυτού φυσικού αερίου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη θα δημιουργηθούν δέκα υπέργειες δεξαμενές αποθήκευσης υγρού φισικού αερίου, χωρητικότητας 1.000 m3, σε χώρο του Νότιου Λιμένα που όμως θα βρίσκεται κοντά στη περιοχή των Ιτεών και της Παραλίας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε περίπτωση ατυχήματος για τους κατοίκους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι έχει επισημανθεί από το υπουργείο προς την διοίκηση του ΟΛΠΑ να προτείνει έναν άλλον χώρο, ώστε να μην έχουν πρόβλημα οι κατοικημένες περιοχές, κοντά στο νέο λιμάνι, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Να υπενθυμίσουμε πως τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο την 1η Ιουνίου, η Πρόεδρος Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί οι αρμόδιοι, εδώ στην Πάτρα, σιωπούν για το όλο θέμα;