Ο Δήμος Καλαβρύτων ενισχύει οικονομικά την Πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων | dete

Ο Δήμος Καλαβρύτων ενισχύει οικονομικά την Πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Στα 42.196 μέτρα του αγώνα της αθλήτριας Σοφίας Ρήγα θα ακολουθούν τα Καλάβρυτα αφού ο Δήμος των Καλαβρύτων, μέσω του οποίου θα εκπροσωπηθεί η γενέτειρα της αθλήτριας, στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, τον Αύγουστο, προσέφερε οικονομική στήριξη προς την πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμο. Όπως αναφέρει το kalavrytanet.com, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς όπως είχε υποσχεθεί, βρήκε τρόπο να στηρίξει την δύσκολη και πολυδάπανη προσπάθεια της συμπατριώτισσας μαραθωνοδρόμου, Σοφίας Ρήγα.

Η Σοφία Ρήγα όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο kalavrytanet.com, κατάγεται από την Κέρτεζη Καλαβρύτων και θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας (ξεκινούν 5 Αυγούστου 2016). Οι Έλληνες αθλητές, στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης από πλευράς χορηγιών, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη, ακόμα και η συμμετοχή τους, ειδικά  σε μακρινούς αγώνες.

Το πρόβλημά τους βέβαια είναι πιο μόνιμο και αυτό αφορά τις καθημερινές, εξαντλητικές προπονήσεις που απαιτούνται ανεξαρτήτως του αθλήματος που υπηρετούν. Ένας λόγος παραπάνω αν αυτό είναι ο μαραθώνιος. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του Γ. Λαζουρά και προσέφερε αυτό που μπορούσε στην Καλαβρυτινή αθλήτρια. Ενέργεια που στηρίζει τον αθλητισμό και βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία της και την μεγαλύτερη δυνατή διάκρισή της στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, προβάλλοντας την Ελλάδα και το Δήμο Καλαβρύτων σ’ όλη την υφήλιο.

Πηγή - kalavrytanet.com