Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης προχωρά στη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου | dete

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης προχωρά στη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των καιρών και ενσωματώνοντας τον νέο Χωροταξικό σχεδιασμό στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του, προχωρά  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, εντός των ορίων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Στα πλαίσια αυτού του στόχου αρχικά ο Δήμος υπέβαλλε πρόταση για να περιληφθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης ,στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η πρόταση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την  απαιτούμενη απόφαση για την έναρξη των διαδικασιών. Δημιουργήθηκε ο φάκελος για το Επιχειρηματικό Πάρκο και επίσης η  αναγκαία εκ του νόμου Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού σκοπού για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου και  οργάνωσης του απαραίτητου   φακέλου  κατάθεσης στο Υπουργείο Ανάπτυξης  για την έγκριση  χωροθέτησης και ανάπτυξης.
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν  άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ένα αναγκαίο για τον Δήμο και όχι μόνο αναγκαίο και πρωτοποριακό έργο
Όραμα
Το όραμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός πλήρως οργανωμένου χώρου εγκατάστασης σύγχρονων μονάδων Επιχειρηματικής Γεωργίας και όχι μόνο, παράλληλα με τη δημιουργία Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και Εργαστηρίου πιστοποίησης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής. Η σταδιακή επέκταση και ανάπτυξη της λειτουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου, θα σημάνει την ένταση της δραστηριότητας  στην περιοχή  και την απασχόληση ενός ολοένα και μεγαλύτερου επιστημονικού δυναμικού, ιδιαίτερα με Επιστήμονες που μπορεί να κατάγονται και από το νομό Ηλείας αλλά λόγω της παρωχημένης παραγωγικής δομής του Νομού, αναγκάζονται να ζουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού.
Κοινωνικά Οικονομικά και Πολιτιστικά Οφέλη

Σε βάθος  5ετιας από την λειτουργία του Πάρκου προβλέπονται πολλές  θέσεις εργασίας, κυρίως για νέους  κατοίκους της περιοχής κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην μείωση της τοπικής ανεργίας και παράλληλο θετικό εμπλουτισμό του τοπικού κοινωνικού και  πολιτιστικού ιστού.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr