Ο Δήμος Αιγιάλειας για τα μέτρα στην Αχαϊα

06.10.2020 / 8:03
koronoios-nosileftis-maska

Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγιάλειας: Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας ενημερώνει τους συμπολίτες ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία έλαβε υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας για τον νέο κορονοϊό,  εκδόθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση ορίζεται:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους».

Σημειώνεται, ότι «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων».

Γνωστοποιείται πως «τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες με ψυχραιμία και σοβαρότητα, να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρακαι ειδικά σε ό,τι αφορά στη χρήση της μάσκας, εφόσον ακόμη δεν υπάρχει εμβόλιο. Πρέπεινα δώσουμε τον χρόνο στους επιστήμονες, για να μας σώσουν από τον εφιάλτη της πανδημίας, που είναι παγκόσμιος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα