Ο δήμιος που νίκησε τον καρκίνο | dete

Ο δήμιος που νίκησε τον καρκίνο

Ο 68χρονος μουσικός, που έγραψε ιστορία με τη rhythm & blues μπάντα Dr. Fellgood στα 70s, διαγνώστηκε με καλπάζοντα καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2013, ωστόσο πλέον είναι «καθαρός», υγιής και με ακόμη περισσότερη όρεξη για ζωή.
Ο Τζόνσον αμέσως μετά τη διάγνωση αποφάσισε να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, αλλά να ζήσει τους υπόλοιπους δέκα μήνες ζωής -τόσο διάστημα είχε ακόμη μπροστά του, σύμφωνα με τους γιατρούς- κάνοντας αυτά που τόσο πολύ αγαπούσε. Ετσι συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική, έκανε live εμφανίσεις, ηχογράφησε τραγούδια, ενώ έγραψε το άλμπουμ «Going back home» μαζί με τον Ρότζερ Ντάλτρεϊ των The Who, το οποίο μάλιστα σκαρφάλωσε στο top 3 των βρετανικών charts.

Φαίνεται όμως ότι η αρχική διάγνωση των γιατρών για επιθετική μορφή καρκίνου δεν ήταν ακριβής, αφού ύστερα από περίπου ένα χρόνο ο Γουίλκο Τζόνσον στεκόταν ακόμη στα πόδια του και μεγαλουργούσε. Ετσι τον έπεισαν να πάρει το ρίσκο και να υποβληθεί σε δύσκολη και πρωτοποριακή παράλληλα επέμβαση αφαίρεσης του όγκου. Στις 30 Απριλίου του 2013 ο καλλιτέχνης εισήχθη στο Addenbrooke's Hospital, στο Κέιμπριτζ. Υστερα από εννέα ώρες στο χειρουργείο (οι γιατροί τού αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος μωρού, όπως δήλωσαν αργότερα) βρέθηκε να αναρρώνει.

Σήμερα είναι cancer free, και εξακολουθεί να φτιάχνει μουσική και να παίζει σαν έφηβος. Οπως είπε ο ίδιος, δεν άφησε στιγμή να τον «ρίξει» η κατάσταση της υγείας του, ενώ, έχοντας χάσει τη σύζυγό του πριν από έντεκα χρόνια («είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της» είχε πει) αποφάσισε να παλέψει και για εκείνη.

Το αν θα συμπεριληφθεί στο καστ της έκτης σεζόν του «Game of Thrones» το γνωρίζουν μόνο οι συγγραφείς και παραγωγοί Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις. Εκείνος πάντως είναι πανέτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση και πρόκληση, αφού στην ερώτηση του πρώτου σπαθιού του Μπράαβος, Σύριο Φορέλ «τι λέμε στον θεό του θανάτου;» ο Γουίλκο απάντησε «όχι σήμερα!».