Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα Πατρών

15.10.2020 / 11:32
unnamed-1-3

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ο.Σ.Ε. στο σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Τα τελευταία χρόνια, στο μηχανοστάσιο Αγίου Ανδρέα Πατρών, παραμένουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα μηχανήματα και παροπλισμένες αμαξοστοιχίες του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.).

Συγκεκριμένα, εντός των μηχανημάτων έχει αναπτυχθεί ανεξέλεγκτη βλάστηση, με αποτέλεσμα να καλύπτεται σχεδόν ολοκληρωτικά ο συμπιεστής έρματος που βρίσκεται στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάλειψή τους είναι χρόνια, αφού εντός των μηχανημάτων και των αμαξοστοιχιών έχουν αναπτυχθεί ακόμη και κορμοί δέντρων.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η καταγραφή των παραπάνω παροπλισμένων μηχανημάτων και η αξιοποίηση τους σε μουσειακό χώρο με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του Ο.Σ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρισμός του μηχανοστασίου είναι επιτακτικός, αφού η εικόνα που επικρατεί υποβαθμίζει την ιστορία του Οργανισμού και την αισθητική της πόλης».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων μηχανών και μηχανημάτων και β) τον άμεσο καθαρισμό του χώρου του μηχανοστασίου του Ο.Σ.Ε. στον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα