Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλάει για τη σχολική βία με τους μαθητές του Λυκείου των Καμαρών Αιγιάλειας | dete

Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλάει για τη σχολική βία με τους μαθητές του Λυκείου των Καμαρών Αιγιάλειας

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής (πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης),θα μιλήσειτην Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 9.30 πμ, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου των Καμαρών της Αιγιάλειας με θέμα:"Σχολική βία και εκφοβισμός: Σύγχρονες μάστιγες για τη νεολαία μας".

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Πρόκεται για ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η σχολική βία.

Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας._