Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου – ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ | dete

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Αιγίου με την Α΄Δ.Ο.Υ. Πατρών, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να μελετά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η φημολογούμενη πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να συγχωνεύσει την Δ.Ο.Υ. Αιγίου με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών, εγείρει εύλογα ερωτήματα σχετικά με την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων της Αιγιάλειας, αλλά και το βαθμό αντοχής της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Πάτρας, από τον επιπρόσθετο όγκο των συναλλασσόμενων φορολογουμένων πολιτών που μοιραία θα δεχθεί.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 με σχετική ερώτησή μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 2762/20.12.2019) είχα επισημάνει την αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΟΥ Αιγίου, η οποία εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή της Αιγιάλειας, η οποία -σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του έτους 2011- διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 49.872 κατοίκων και έκταση 729,42 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής είναι προφανώς μεγάλες και συνεπώς η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται απαραίτητη.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει η Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να λάβει υπ’ όψιν της τις συγκεκριμένες παραμέτρους της περιοχής και τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων που εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Αιγίου, πριν πάρει τις οριστικές της αποφάσεις...”._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: