ΟΤΕ: Από Σεπτέμβριο θα έχει πάλι σήμα στα καμμένα | dete

ΟΤΕ: Από Σεπτέμβριο θα έχει πάλι σήμα στα καμμένα

Για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ο ΟΤΕ, ενημέρωσε με έγγραφό του το Συνήγορο του Καταναλωτή – σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από την ανεξάρτητη αρχή – ότι από την πρώτη στιγμή δουλεύουν εντατικά όλα τα συνεργεία του, “ενώ γίνεται προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του αριθμού των συνεργείων”.

Το ενημερωτικό έγγραφο του ΟΤΕ:

“Για την αποκατάσταση των ζημιών εργάζεται μεγάλος αριθμός πλήρως οργανωμένων και επανδρωμένων συνεργείων. Έχει αποκατασταθεί το ακραίο εναέριο δίκτυο στην περιοχή Νταού Πεντέλης και σταδιακά θα δίνονται τις επόμενες μέρες οι υπηρεσίες στους πελάτες. Έχει γίνει έλεγχος στα ΚΑΦΑΟ που δεν έχουν καεί και διαπιστώθηκε ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι λειτουργικά καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω ζημιών στην ηλεκτροδότηση, ενώ από τις 25 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της Ραφήνας οι πρώτες αποκαταστάσεις σε οτιδήποτε (σύνδεση, κολώνες κλπ) μπορούσε να αποκατασταθεί άμεσα”.

Ακόμη, απαιτείται αποκατάσταση των βλαβών στο ακραίο απερχόμενο δίκτυο και σε βασικές αρτηρίες του εναέριου δικτύου ώστε στη συνέχεια να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στις συνδρομητικές γραμμές που οδηγούν στα σπίτια των πελατών.

Στην περιοχή της Κινέττας έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των ζημιών και σχεδόν το σύνολο του δικτύου είναι λειτουργικό.

Στην περιοχή Βενίστρες, που αφορά 15 κατοικίες απαιτείται εκ νέου σχεδιασμός του δικτύου, από νέα διαδρομή, καθώς η παλιά καταστράφηκε ολοσχερώς και λόγω του δύσβατου του τοπίου δεν δύναται να επαναχρησιμοποιηθεί.

Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών η εταιρεία επισημαίνει ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση αναλυτικών δελτίων Τύπου, ενώ όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με διευκολύνσεις και τις δωρεάν υπηρεσίες που υλοποιούνται για τους χρήστες στις πυρόπληκτες περιοχές μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΤΕ.