ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: “Κάτω τα χεριά από τα βαρέα και ανθυγιεινά” | dete

ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: "Κάτω τα χεριά από τα βαρέα και ανθυγιεινά"

Το συνδικάτο των ΟΤΑ νομού Αχαΐας καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου στο νομό μας , τους εργαζόμενους τους μόνιμους, τους συμβασιούχους, από κοινού να αντιπαλέψουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση των αντιλαϊκών μέτρων «των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου».

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική κινητοποίηση –παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στην -Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Εθνική οδό Πατρών Αθηνών 158. (δίπλα στο super market Κρόνος) .

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Αφού με την ίδια αυτή πολιτική που συνεχίζεται και σήμερα,  λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων μας δίνοντας δανεικά και αγύριστα στο μεγάλο κεφαλαίο, έπαιξαν τα χρήματα των ταμείων μας στο τζογάρισμα του χρηματιστηρίου και στο «κούρεμα» των ομολόγων, τώρα μας λένε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς  που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, Νεκροταφεία, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

Η κυβέρνηση της «αριστεράς»έχει αναλάβει να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά! Αυτό που δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να αποτελειώσει και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας.

Καμία αυταπάτη. Καμία αναμονή. Να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα!

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ και προετοιμάζουμε την κλιμάκωση με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.